impozitPrimăria Călan a emis o înştiinţare de plată, pentru impozite restante, pe numele unui bărbat mort în urmă cu 23 de ani, pentru care tot autorităţile locale au eliberat, acum aproape un sfert de secol, certificatul de deces.

Este vorba de o sumă de 755 de lei, reprezentând impozite restante în ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri pe numele lui Aurel Davidoi, din Călan.

“Nu mi-a venit să cred ochilor când am primit somaţia de plată pe numele bunicului meu, care a murit în urma cu 23 de ani. Înştiinţarea de plată pentru suma de 755 lei a fost emisă de un angajat al Primăriei Călan, aceeaşi instituţie care a eliberat certificatul de deces al bunicului meu. Nu înţeleg de ce am primit pe numele bunicului decedat acestă somaţie de plată de 755 de lei, sumă pe care între timp am achitat-o, în condiţiile în care la Starea Civilă şi la Registrul Agricol, două birouri care ţin de Primăria Călan, se ştia despre moartea sa. Chiar nu se comunică între trei birouri”, a declarat Ioan Haicu, moştenitorul bărbatului decedat.

Chiar dacă nepotul decedatului spune că este rudă prin alianţă cu funcţionarul care a trimis somaţia, angajatul primăriei neagă că ar şti de moartea bătrânului, în urmă cu 23 de ani.

Somaţia de plată am emis-o, pentru că pentru terenurile respective nu s-a plătit impozit în ultimii cinci ani. Moştenitorul avea obligaţia să depună acte prin care să ateste moştenirea. Nu a făcut-o, motiv pentru care s-a emis somaţia de plată“, a declarat referentul Primăriei Călan.

Aceasta a recunoscut că în Primăria Călan nu s-a făcut confruntarea între bazele de date de la Starea Civilă, registru Agricol şi Biroul de Taxe şi Impozite, dar a precizat că evidenţele pe care le au cele trei servicii în acest moment nu permit acest lucru.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.