Un grup de studenți de la Microsoft Research și MIT Media Lab au reușit să creeze un tatuaj ”inteligent”. Acesta se poate transforma într-un adevărat touchpad cu ajutorul căruia poți controla de la distanță smartphone-ul sau poți trimite date prin tehnologia NFC (Near Field Communication).

Noua invenție descrisă în detaliu pe website-ul MIT se numește DuoSkin, este un tatuaj temporar și va fi prezentată luna viitoare la un simpozion specializat din Statele Unite. Cercetătorii susțin că pot desena un circuit utilizând oreice software grafic, îl pot apoi imprima ca pe un tatuaj și apoi, cu ajutorul altor materiale și componente, îl pot face interactiv.

Se pare că tatuajul îți poate transforma pielea într-un trackpad, schimbându-și culoarea în funcție de temperatura corpului. Într-una dintre fotografiile postate de MIT se vede chiar cum la acest tatuaj inteligent a fost atașată și o lamp LED, creând un efect luminos în jurul locului unde este desenat.

Nu este prima dată când cercetătorii încearcă să creeze așa ceva. În 2010 un grup de studenți de la Universitatea Carnegie Mellon au adus în atenția lumii Skinput, care avea ca scop transformarea încheieturii mâinii într-un ”deget informatic”. Proiectul a rămas, însă, la un stadiu incipient.

Sursa: The Verge

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.