Acasă NAȚIONAL 1.600 de polițiști acționează suplimentar în zona județelor de la granița de...

1.600 de polițiști acționează suplimentar în zona județelor de la granița de sud și vest

Potrivit unui comunicat al IGPR, aproximativ 1.600 de polițiști de la rutieră și ordine publică acționează suplimentar pe lângă dispozitivul curent, pentru fluidizarea traficului rutier și intervenția operativă în cazul producerii vreunui eveniment pe raza județelor de graniță, în cadrul Blocadei Sud și Blocadei Vest.

În această perioadă se preconizează creșterea valorilor de trafic ca urmare a deplasărilor cetățenilor români care și-au încheiat vacanța în România și se întorc în țările în care domiciliază/lucrează și a turiștilor care au petrecut sărbătorile de iarnă în afara țării. Astfel, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor de poliție rutieră și de ordine publică cu aproape 1.600 de polițiști (840 de polițiști de la rutieră și 725 de la ordine publică), în zona județelor de la granița de sud și vest, respectiv în județele Constanța, Călărași, Giurgiu, Dolj, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Polițiștii români vor acționa în principal pentru fluidizarea circulației pe principalele căi rutiere și preîntâmpinarea producerii de evenimente grave, fiind organizate acțiuni “în oglindă” cu polițiștii bulgari, în zona frontierei de sud și cu polițiștii maghiari, în zona frontierei de vest. De asemenea, se va urmări combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulație, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depășirilor și a celor privind acordarea priorității de trecere a vehiculelor și pietonilor, precum și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii vor acționa pentru combaterea infracționalității de orice tip, a identificării persoanelor urmărite în temeiul legii și prevenirii migrației ilegale.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: