AcasăADMINISTRATIE200 de posturi din Primăria Arad şi instituțiile subordonate, restructurate

200 de posturi din Primăria Arad şi instituțiile subordonate, restructurate

[ad_1]

200 de posturi din organigrama municipalității vor dispărea, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Economia care se va face la bugetul local va fi de 11 milioane de lei, în a doua jumătate a acestui an, și o sumă de două ori mai mare anul viitor. Banii vor fi direcționați spre proiecte.

“Pornind de la bugetul aflat la transparență, am încercat să facem o proiecție, o evaluare a impactului pe care îl va avea reducerea bugetului pentru salarii.  Acolo unde legea ne permite, prin comasarea unor direcții, am redus cu 30% posturile de conducere. La fel se întâmplă și cu posturile de conducere din servicii și birouri, rezultând probabil o scădere între 20-25%. Din estimările acestui moment, este posibil ca din funcțiile ocupate, nu vorbim de vacante,  ci de execuție, să ne apropiem de 200 de posturi reduse. Nu discutăm de oameni în momentul de față, dar 2/3 vor fi din rândul funcționarilor care sunt cei mai mulți și 1/3 din cultură. Este un pas necesar, din păcate. Vom vedea ce decizie va lua și Consiliul Local. În opinia mea, odată cu informatizarea și digitalizarea pe care le dorim cât mai accentuate, probabil se vor mai putea restrânge puțin direcțiile, serviciile și birourile și poate și unele funcții de execuție, pentru că atunci se lucrează mai rapid și mai eficient. Din punctul meu de vedere cea mai corectă metodă de evaluare, când ești pus în situația de a restrânge personalul, este testarea, cât mai transparentă și  fără niciun fel de dubii”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc