AcasăADVERTORIAL3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de mai multe straturi de haine pentru a îți menține temperatura corporală normală și a nu simți un disconfort termic. Piesa vestimentară cea mai importantă din ținută în această perioadă o reprezintă geaca. Pe piață există o mulțime de modele, dar nu toate sunt potrivite pentru a face față zilelor în care termometrul este cu mult pe minus.

Pentru a te echipa corespunzător și a alege geaca potrivită nevoilor tale este indicat să fii atent la câteva detalii esențiale.

 Materiale

Un prim aspect căruia trebuie să-i acorzi atenție sunt tipurile de materiale. Gecile de iarnă sunt confecționate din multe tipuri de materiale. În prezent există o gamă variată de geci de firmă pentru damă și bărbați din care poți alege. Atunci când vrei să faci o alegere ia în considerare ca materialul să îți aducă cât mai multe beneficii. Astfel, te vei asigura că vei face față cu brio tuturor fenomenelor meteorologice din timpul iernii. Detaliile la care trebuie să fii atent sunt modul în care sunt realizate cusăturile. Dacă acestea nu sunt realizate corespunzător, reprezintă zone care permit disconfortului termic să se instaleze.

Gradul de izolare al hainelor depinde de umplutura acestora. Cele mai cunoscute și utilizate geci de iarnă au izolare cu vatelină, care este un material pe bază de poliester. Aceasta are capacitatea de a menține aerul și de a te proteja de frig. Gecile cu puf și pene de rață oferă o foarte mare compresibilitate și asigură izolarea termică prin reținerea aerului de către umplutură. Pe lângă acestea, mai există și geci cu tehnologii speciale care reduc semnificativ pierderea căldurii, gradul de izolare termică al acestora fiind cel mai bun.

Funcționalitate

Un alt aspect căruia trebuie să-i acorzi importanță sunt funcționalitățile gecilor. Fie că vorbim despre glugă, buzunare speciale sau detalii mult mai inovatoare, toate merită atenție. Majoritatea hainelor de iarnă sunt prevăzute cu un strat protector care conferă protecție împotriva apei și a vântului. Impermeabilitatea reprezintă o funcționalitate pe care toată lumea ar trebui să o ia în considerare. O astfel de haină te va proteja de umiditate și îți va ține de cald incontestabil. Cele mai recomandate geci de iarnă trebuie să fie echipate corespunzător cu glugă, fermoare, buzunare exterioare și interioare. De fiecare dată când te gândești să faci o achiziție asigură-te că geaca are funcționalitățile care se pliază cât mai bine stilului tău de viață.

Stil

Stilul vestimentar nu trebuie neglijat nici el. Silueta, înălțimea și preferințele reprezintă criterii care stau la baza unei achiziții potrivite. De asemenea, hainele trebuie alese în funcție de activitățile tale zilnice. Acestea trebuie să se potrivească cu stilul tău vestimentar și mediul în care îți petreci majoritatea timpului. Atunci când alegi să pleci în vacanțe care includ mersul pe munte sau sporturi de iarnă trebuie să te asiguri că ești echipat și mai corespunzător. Vremea este foarte schimbătoare, iar frigul poate dăuna grav sănătății tale dacă nu ai grijă să te îmbraci bine.

Indiferent de stilul pe care îl adopți, asigură-te că haina de pe tine îți oferă protecția de care ai nevoie pentru a îți desfășura activitățile zilnice în ciuda temperaturilor scăzute din sezonul rece.

Sursa foto: Pexels.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc