Acasă ȘTIINȚĂ & TEHNOLOGII NOI 300 de participanți din zece țări la Salonul Internaţional de Invenţii şi...

300 de participanți din zece țări la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” de la Timișoara

Cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, care se desfăşoară în perioada 13 – 15 iunie la Casa Tineretului din Timişoara, este cea mai amplă manifestare de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente.

La evenimentul organizat de preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat, inventatorul Remi Rădulescu, îşi expun creaţiile ştiinţifice trei sute de participanţi din 10 ţări, care abordează 22 de domenii de activitate, din Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaia, Turcia şi China. Sunt prezente, de asemenea, 22 de universităţi, 31 de institute de cercetări şi 30 de unităţi comerciale, persoane fizice.

“Sunt 22 de domenii, pe care ‘le-am copiat’ după modelul Salonului de la Geneva. Sunt diverse, cele mai multe pe agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, dar şi pe IT, electronică, motoare, îmbrăcăminte, securitate, instalaţii, medicină, construcţii, informatică, protecţia mediului, optică, publicitate, jocuri, paramedicină”, a declarat Remi Rădulescu.

Remi Rădulescu participă la acest Salon cu o invenţie pe care a înregistrat-o anul trecut la OSIM, dar nu a fost încă prezentată public.

“Este un desalinizator solar conceput pentru producţia de apă potabilă şi sare din apele mărilor şi oceanelor. Terra este 70% apă, dar sunt zone unde populaţia are mari probleme cu lipsa de apă potabilă, iar procedeele clasice de desalinizare consumă foarte mult combustibil şi cu producţie însemnată de noxe dăunătoare mediului. Sistemul pe care eu l-am conceput foloseşte energie solară şi se obţine apă potabilă cu un gust destul de bun. Poate fi folosit în zone unde sunt probleme cu lipsă de apă şi se poate desaliniza; oriunde este apa sărată, mări şi oceane. Este o machetă funcţională. Este o premieră, nu am fost cu această instalaţie nici la Geneva, acum am ieşit cu ea prima dată”, a detaliat Remi Rădulescu, citat de Agerpres.

Prima ediţie a Salonului de Invenţii şi Inovaţii de la Timişoara a avut 150 de participanţi, acum sunt 300, în timp ce alţii 150 nu au mai putut fi primiţi, pentru că au depăşit data limită de înscriere.

Organizatorii evenimentului spun că nu ţin foarte mult la cantitate, ci urmăresc să aibă cât mai multe produse funcţionale, prototipuri, produse comerciale.

Comisia de jurizare va lua în calcul pentru departajare mai mulţi indicatori, între care noutatea aplicaţiei, avantaje, preţ, impact mediu, impact economic. Exponatele care vor cuceri juriul vor fi răsplătite cu medalii de aur, medalii de argint, medalii de bronz şi premii speciale.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: