Acasă STIRI ARAD 300 de persoane au marcat Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în Parcul Reconcilierii...

300 de persoane au marcat Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în Parcul Reconcilierii din Arad

Aproximativ 300 de persoane au participat miercuri, în Parcul Reconcilierii din municipiul Arad, la manifestările organizate de filiala județeană a UDMR, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la declanșarea Revoluției de la 1848 din Ungaria, declarată Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Între oficialitățile prezente la manifestări s-au aflat prefectul Cosmin Pribac, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, viceprimarul Călin Bibarț, consulul Ungariei la Cluj, Kecskes Tibor, deputatul Farago Peter, președintele UDMR Arad.

Mesajele premierilor român și maghiar, Sorin Grindeanu și Viktor Orban, au fost transmise de prefectul Cosmin Pribac, respectiv de consulul Kecskes Tibor, rostind, de asemenea, alocuțiuni primarul Gheorghe Falcă și deputatul Farago Peter, liderul UDMR Arad.

Manifestările din Parcul Reconcilierii s-au încheiat cu festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori la Monumentul Libertății, respectiv la Arcul de Triumf dedicat Revoluției de la 1848 din Țările Române.

În Parcul Reconcilierii s-a aflat, în același timp, și un grup de reprezentanți ai Partidului ‘Noua Dreaptă’, în frunte cu liderii Tudor Ionescu și Angel Popescu, care purtau un uriaș drapel tricolor având o suprafață de circa 100 de metri pătrați, panglici și drapele ale partidului.

‘La fel ca și în anii trecuți, manifestările comemorative din acest an s-au desfășurat în spiritul celor cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, de când, aici, în România, am constatat că modul de abordare a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni s-a schimbat simțitor. Statuia Libertății, Arcul de Triumf dedicat Revoluției de la 1848 din Țările Române, întreg Parcul Reconcilierii inaugurat în 2005, dau o notă aparte comemorării Revoluțiilor de la 1848, atât pentru comunitatea românească, cât și pentru cea maghiară’, a spus, la finalul manifestărilor comemorative, deputatul Farago Peter.

După încheierea manifestărilor comemorative din Parcul Reconcilierii, în sala mare a Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici’ a avut loc un spectacol folcloric, susținut de ansambluri folclorice aparținând comunității maghiare din județul Arad.

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: