AcasăSTIRI4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ, precizând că, în caz contrar, va acţiona în judecată MEN.

„Începând de ieri (n.r. – luni), în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. Este vorba atât de personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Sursa citată mai precizează că este grav că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) nu a consultat federaţiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condiţiile în care legislaţia în vigoare obligă instituţia să pună în discuţia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ.

“În condiţiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ va acţiona în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE „Spiru Haret“ va asigura asistenţă juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizaţi“, a declarat Marius Nistor, preşedintele F.S.E. „Spiru Haret”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” susține, totodată, că Ministerul pune presiune asupra inspectorilor școlari și directorilor să facă economii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc