Acasă ADVERTORIAL 5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos...

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă manevrarea plăcii cu velă creează dependență. Astfel, conform mărturiilor celor pasionați de acest sport, nu este nimic mai plăcut și emoționant decât contactul cu apa și vântul, mai ales atunci când locurile unde alegi să îl practici sunt mai puțin aglomerate și îți permit să te bucuri pe deplin de natură.  

Mai ales în cazul în care nu ai avut niciodată de a face cu o placă, este util să îți aprofundezi cunoștințele cu privire la sportul care îți va transforma vara într-o aventură de neuitat. Iar dacă ești în căutare de echipament și accesorii, dând click aici le poți alege din oferta de la Decathlon pe cele potrivite ție. 

5 lucruri despre windsurfing pe care este bine să le cunoști

  • Este mai eficient decât sala de fitness

Chiar dacă, la prima vedere, nimic nu se compară cu a ridica greutăți la sală, windsurfing-ul îți lucrează în mod extrem de eficient toți mușchii, inclusiv cei abdominali, și poate arde între 500 și 1000 calorii pe oră. Poți realiza acest lucru chiar din momentul în care începi să încarci câteva zeci de kilograme de echipament în mașină, pentru ca, ulterior, să montezi vela, să dirijezi placa în apă vreme de câteva ore și să strângi totul la final, înainte de a te întoarce acasă. Este o activitate care te solicită fizic, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.  

  • Este potrivit chiar și pentru copii

Începând cu vârsta de 6 ani, aceștia pot practica windsurfing-ul în siguranță, alături de un instructor. În plus, cei mici își pot dezvolta în mod eficient echilibrul și coordonarea motorie. Astfel, contrar a ceea ce se crede, reprezintă un sport care nu este destinat numai adulților: copiii îl vor adora și se vor bucura de toate beneficiile pe care le aduce acest sport, singura condiție fiind aceea de a ști să înoate și de a se simți confortabil în apă. 

  • Vei învăța mai ușor dacă deții propriul echipament

Evident, la început, vei avea nevoie de lecții și va trebuie să apelezi la cursuri specializate. Însă, odată ce începi să deprinzi noțiunile de bază, a deține propriul echipament, fără a mai fi nevoie să îl închiriezi, îți va permite să te antrenezi mai des și să începi să ai din ce în ce mai multă dexteritate. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că trebuie să ieși singur pe apă, mai ales când experiența ta este minimă. Dar cum repetiția este cheia succesului, o astfel de investiție se va demonstra, în timp, mai mult decât satisfăcătoare. 

  • Nu este periculos

Evident, acesta rămâne, în continuare, un sport extrem. Însă, atât timp cât îți iei măsurile de precauție necesare și te adresezi unui instructor calificat, nu ai de ce să te îngrijorezi. Prin urmare, contrar a ceea ce ai auzit până acum, nu prezintă pericole mari și nu trebuie să ai impresia că îți asumi un risc practicându-l. Important este să nu uiți de crema solară, de vesta de flotabilitate, care, în mod ideal, ar trebuie să asigure și protecție de lovituri, fluier și, pentru mai multă siguranță, o cască. Astfel, chiar dacă vei cădea, lucru care se va întâmpla destul de des la început, cel mai probabil, nu trebuie să îți faci probleme.  

  • Nu reprezintă un sport monoton

Dacă nu l-ai încercat până acum, crezând că te vei plictisi cu timpul de aceleași senzații, află că, de fapt, există mai multe stiluri pe care le poți aborda și care asigură diversitate. De exemplu, plăcile wave sunt destinate navigării pe valuri, cele speed urmăresc atingerea unui record de viteză, iar cele Formula, cu volum mare, necesită o abilitate extrem de bună de manevrare a echipamentului. Odată ce vei începe să devii expert, vei avea la dispoziție numeroase opțiuni din care să alegi. De asemenea, este greșită impresia potrivit căreia îl poți practica doar la mare. Acest lucru se poate face chiar și pe o balta artificială.   

Nu în ultimul rând, este bine de știut că sunt puține sporturile care aduc o senzație de libertate atât de mare precum cea oferită de placă ce se mișcă pe apă. Prin urmare, nu există niciun alt mod mai plăcut de a-ți petrece timpul liber sau concediul. Iar dacă ești începător, nu uita că ceea ce vei învăța îți va garanta în fiecare vară o doză sănătoasă de adrenalină!

Sursa foto: shutterstock.com 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: