Acasă ECONOMIE 6 milioane de euro pentru IMM-urile din Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş

6 milioane de euro pentru IMM-urile din Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş

Agenţia  de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a încheiat, în 5 septembrie, primele 16 contracte de finanţare, în valoare totală de aproape şase milioane de euro, cu întreprinderi mici şi mijlocii din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, finanţarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE).

 

Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE) a fost preluat din luna martie de la Ministerul Economiei de către agenţiile de dezvoltare regională, IMM-urile având astfel acces la fonduri nerambursabile.  La ADR Vest  sunt depuse 89 de proiecte, în valoare totală de 20,58 de milioane de euro. Dintre acestea, 16 au fost aprobate la finanţare, iar contractele au fost semnate în cursul zilei de 5 septembrie. Din păcate 20 de proiecte – însumând 7,14 milioane de euro – au fost fie reziliate sau chiar abandonate de beneficiarii care s-au săturat de birocraţia sistemului, pe vremea când acest program era gestionat la Bucureşti.

Începând din luna martie, Ministerul Economiei a rămas autoritate de management pentru POS-CCE, iar agenţiile de dezvoltare regională au preluat atribuţiile de implementare. Domeniile majore de intervenţie pe care le gestionează ADR Vest în cadrul programului se referă la investiţiile productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM-urilor, respectiv la dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului.

Pe această componentă, de altfel, o firmă din sectorul IMM are la dispoziţie un sprijin financiar de până la 1,065 milioane de lei, pentru următoarele tipuri de activităţi: crearea unei noi inităţi de producţie, care poate fi o fabrică, o secţie sau doar o instalaţie; extinderea unei unităţi existente, pentru creşterea capacităţii de producţie, diversificarea producţiei unui amplasament existent, prin lansarea de noi produse sau servicii; modernizarea întreprinderii, inclusiv prin schimbări în procesul de producţie al unui amplasament existent; achiziţionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licenţe, know-how sau soluţii tehnice nebrevetate; achiziţia de servicii de consultanţă şi de instruire specializată,a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: