Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA 63 de edituri vor fi prezente la Salonul Hunedorean al Cărții

63 de edituri vor fi prezente la Salonul Hunedorean al Cărții

Unul dintre evenimentele culturale așteptate an de an de publicul iubitor de carte din Deva și întregul județ Hunedoara este Salonul Hunedorean al Cărții, o manifestare de mare anvergură pe care o organizează în fiecare toamnă Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Anul acesta, sub noua denumire care înglobează tocmai participarea amplă, din toată țara a editurilor, Salonul Hunedorean al Cărții se va desfășura pe durata a patru zile, între 10 și 13 octombrie 2013, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, spațiu devenit tradițional pentru acest gen de manifestare ajunsă la cea de-a XIV-a ediție.

Numărul editurilor prezente la Salon în acest an este de 63. Anul acesta, invitată de onoare este Editura Casa Radio din București, pentru a marca împlinirea a 85 de ani de la prima emisie a postului de radio România, București, la 1 noiembrie 1928.

Vor fi prezente edituri cunoscute din țară și din județul Hunedoara, edituri care vor aduce în fața iubitorilor de lectură o importantă ofertă de carte, apariții editoriale de ultimă oră. Din țară, vor fi prezente editurile: Aeternitas (Alba Iulia), Okian (Brașov), Torent Press (Brăila), All, Art, Casa Radio, Comunicare.ro, Corint, Corint Junior, Curtea Veche, Editura Didactică și Pedagogică, E-Media, For You, Girasol, House of Guides, Humanitas, Leda, Lider, Litera, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Orizonturi, Pro Editură și Tipografie, RAO, Saeculum IO, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclopedic Gold, Vivaldi, Vremea (București), Argonaut, Byton Music, C.A. Publishing, Eikon, Limes, Myrobiblion (Cluj-Napoca), Fundația Cartea Călătoare (Focșani), Polirom și TipoMoldova (Iași), Tim (Reșița), Cenaclul de la Păltiniș și Karpaty Music (Sibiu), Cetatea de Scaun (Târgoviște), Brumar și Excelsior Art (Timișoara).

Din județul Hunedoara vor avea standuri editurile Călăuza v.b., Cetate, Corvin, DaniMar, Emia, Flori Spirituale, Gligor Hașa, Karina, Paula, SETRAS, Vultur ZM (Deva), Emma (Orăștie), Alternativa Media și Tehno-Art (Petroșani), Traian Dorz (Simeria) și Realitatea Românească (Vulcan).

La Salon se va etala, ca de obicei, o bogată ofertă de carte în format clasic precum şi e-book-uri, CD-uri sau DVD-uri, se vor organiza lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dialoguri cu marea familie a iubitorilor de lectură, discuţii între editori, scriitori, bibliotecari şi toţi cei care continuă să creadă în rolul binefăcător al cărţii şi al lecturii.

Pe toată perioada desfășurării Salonului, zilnic între orele 1000 și 2000, iubitorii de carte vor putea să cunoască noutăţile editoriale ale celor mai importante edituri din ţară şi să se bucure de facilităţile pe care acestea le vor oferi. Salonul va putea satisface exigențele tuturor categoriilor de cititori, de toate vârstele și de diverse profiluri, prin oferta editorială ce acoperă o arie tematică vastă, de la beletristică la cărţi de artă şi călătorii, memorii, jurnale şi cărţi de istorie, studii etnografice şi cărţi de spiritualitate, manuale şi culegeri pentru toate nivelele de învăţământ, dicţionare diverse şi enciclopedii.

Pentru Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este un prilej de mândrie că poate organiza un asemenea eveniment cultural şi că an de an, un număr tot mai mare de edituri răspund invitaţiei noastre de a participa la Salonul Hunedorean al Cărții. Cu siguranţă, este un câştig reciproc, atât pentru edituri, cât şi pentru cititorii noştri dornici să-şi achiziţioneze cărţile preferate din toate domeniile de interes.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: