Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS 70 de văcuțe au aterizat la Timișoara

70 de văcuțe au aterizat la Timișoara

Un lot de 70 de văcuțe de rasă Holstein Friza din Irlanda au fost debarcate, duminică, pe Aeroportul Internațional Timișoara ‘Traian Vuia’, junincile fiind aduse în containere speciale de către Fundația Heifer România. Ele vor asigura hrana pentru trei comunități sărace din județul Mureș.

În felul acesta, organizația Heifer International aniversează 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România.

Donația are loc în cadrul unui proiect care își propune ca în patru ani să îmbunătățească condițiile de trai a 3.000 de familii din mediul rural al județului Mureș și care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei. Heifer România și partenerii săi doresc ca în cei patru ani familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzistență să devină mici fermieri capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.

Animalele provin din rasa Holstein Friza și au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizația Bothar Irlanda. Beneficiarii vor avea de acum șansa să-și câștige mai ușor hrana zilnică având în îngrijire vaci din rasa Holstein Friza, recunoscută pentru producția ridicată de lapte și adaptabilitatea rapidă la condiții climatice diferite. Ei nu vor avea voie să sacrifice junincile până ce animalele nu vor ajunge la prima gestație. Familiile vor urma, astfel, principiul de bază al Heifer International, ‘Passing on the gift — Dar din dar’, fiecare dintre ele donând, la rându-le, primele femele obținute de la animalele primite. În acest fel, darul inițial se va multiplica, iar lanțul beneficiarilor va crește.

‘Este a treia oară când pe Aeroportul Internațional Timișoara aterizează un astfel de transport și, de fiecare dată, toate operațiunile aeroportuare au decurs bine. Ca și până acum, AIT vine în sprijinul fundației Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo’, a declarat, duminică, presei directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen, urmărind îndeaproape promovarea egalității dintre femei și bărbați. Chiar dacă bărbații sunt considerați ‘capul familiei’, în majoritatea gospodăriilor femeile sunt cele care se ocupă de animale. Plecând de la această stare de fapt, reprezentanții ONG-ului s-au gândit să arate recunoașterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie dăruindu-le lor aceste văcuțe.

Heifer International este o organizație umanitară care oferă de 70 de ani asistență comunităților sărace din peste 40 de țări din întreaga lume, pentru a pune capăt foametei și sărăciei, în vederea îmbunătățirii calității vieții. Heifer România a implementat în ultimii 20 de ani peste 65 de astfel de proiecte. După o analiză de specialitate, în funcție de specificul zonei, comunitățile partenere Heifer au primit oi, capre, porci, vaci, albine, păstrăvi sau bivoli.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: