Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS 70 de văcuțe au aterizat la Timișoara

70 de văcuțe au aterizat la Timișoara

Un lot de 70 de văcuțe de rasă Holstein Friza din Irlanda au fost debarcate, duminică, pe Aeroportul Internațional Timișoara ‘Traian Vuia’, junincile fiind aduse în containere speciale de către Fundația Heifer România. Ele vor asigura hrana pentru trei comunități sărace din județul Mureș.

În felul acesta, organizația Heifer International aniversează 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România.

Donația are loc în cadrul unui proiect care își propune ca în patru ani să îmbunătățească condițiile de trai a 3.000 de familii din mediul rural al județului Mureș și care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei. Heifer România și partenerii săi doresc ca în cei patru ani familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzistență să devină mici fermieri capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.

Animalele provin din rasa Holstein Friza și au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizația Bothar Irlanda. Beneficiarii vor avea de acum șansa să-și câștige mai ușor hrana zilnică având în îngrijire vaci din rasa Holstein Friza, recunoscută pentru producția ridicată de lapte și adaptabilitatea rapidă la condiții climatice diferite. Ei nu vor avea voie să sacrifice junincile până ce animalele nu vor ajunge la prima gestație. Familiile vor urma, astfel, principiul de bază al Heifer International, ‘Passing on the gift — Dar din dar’, fiecare dintre ele donând, la rându-le, primele femele obținute de la animalele primite. În acest fel, darul inițial se va multiplica, iar lanțul beneficiarilor va crește.

‘Este a treia oară când pe Aeroportul Internațional Timișoara aterizează un astfel de transport și, de fiecare dată, toate operațiunile aeroportuare au decurs bine. Ca și până acum, AIT vine în sprijinul fundației Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo’, a declarat, duminică, presei directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen, urmărind îndeaproape promovarea egalității dintre femei și bărbați. Chiar dacă bărbații sunt considerați ‘capul familiei’, în majoritatea gospodăriilor femeile sunt cele care se ocupă de animale. Plecând de la această stare de fapt, reprezentanții ONG-ului s-au gândit să arate recunoașterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie dăruindu-le lor aceste văcuțe.

Heifer International este o organizație umanitară care oferă de 70 de ani asistență comunităților sărace din peste 40 de țări din întreaga lume, pentru a pune capăt foametei și sărăciei, în vederea îmbunătățirii calității vieții. Heifer România a implementat în ultimii 20 de ani peste 65 de astfel de proiecte. După o analiză de specialitate, în funcție de specificul zonei, comunitățile partenere Heifer au primit oi, capre, porci, vaci, albine, păstrăvi sau bivoli.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: