Acasă STIRI ARAD A fost inaugurat noul sediu administrativ al Spitalului Județean de Urgență din...

A fost inaugurat noul sediu administrativ al Spitalului Județean de Urgență din Arad

Consiliul Județean Arad a inaugurat, vineri, noul sediu administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), președintele CJ, Nicolae Ioțcu, afirmând că această investiție era absolut necesară pentru a elibera spațiile ocupate în interiorul clădirii unității medicale și pentru a fi oprit fluxul de persoane care nu aveau nicio legătură cu actul medical, informează Agerpres.

Finanțarea amenajării noului sediu administrativ al S.C.J.U. s-a făcut din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad, valoarea totală a investiției ridicându-se la 617.520 de lei, cu aproape 200.000 de lei mai puțin decât sumele alocate inițial.

Am considerat absolut necesară existența unui sediu distinct pentru conducerea spitalului, pe de-o parte pentru a elibera spațiile ocupate în interiorul spitalului de către partea administrativă, iar pe de altă parte pentru a opri fluxul de persoane în interiorul clădirii spitalului a unor persoane care nu au nicio legătură cu actul medical’, a declarat cu acest prilej Nicolae Ioțcu.

Potrivit acestuia, spațiul rămas liber în clădirea spitalului va fi folosit în interesul sănătății, mai precis va fi alocat Unității de Primire Urgențe, secție care în momentul de față se află în plină modernizare.

Inițial am avut alocată suma de 850.000 de lei din bugetul C.J. Arad, însă în urma licitației și a finalizării lucrărilor s-a ajuns ca această clădire să coste mult mai puțin, realizând o importantă economie față de suma estimată. De asemenea, am pus în valoare un început de clădire care exista pe acest loc, începută acum 10-12 ani și aflată în ruină. Am reconfigurat-o drept sediu administrativ și iată că, în câteva luni de zile de la starul lucrărilor, am dat-o în folosință’, a afirmat Nicolae Ioțcu.

La rândul său, dr. Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a subliniat că pentru prima dată, conducerea spitalului și personalul administrativ sunt reuniți într-un singur sediu. ‘Avem la dispoziție un spațiu potrivit pentru a ne desfășura activitatea. Era un trafic nefiresc al persoanelor care nu aveau legătură cu actul medical. De astăzi, toți care care vin la spital cu probleme administrative au la dispoziție noul sediu, astfel încât circuitele spitalului nu mai sunt încărcate cu activități ce depășesc sfera actului medical’, a subliniat la rândul său, managerul S.C.J.U.Arad.

Șșeful administrației județene a făcut cunoscut și faptul că în perioada următoare vor începe și lucările de amenajare a spațiului exterior aferent spitalului, în paralel cu lucrările de extindere și modernizarea a Secției de Primire Urgențe.

În următoarele patru — cinci luni, întreaga incintă va fi modernizată. Vorbim aici nu doar despre heliport, care este deja operațional în momentul de față, ci și de amenajarea aleilor de descărcare ce se vor face în fața spitalului și de extinderea și modernizarea U.P.U., astfel încât să avem un circuit normal și corect al ambulanțelor în curtea spitalului și o U.P.U. modernă, la standarde europene’, a conchis Nicolae Ioțcu, președintele C.J.Arad.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

VIDEO: Bărbatul din Alba care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, internat la neuropsihiatrie. Mesajul acestuia din spital

Pe raza localităților Ocna Mureş, Lunca Mureșului, Miraslău, Săliștea, Ponor și Cut, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, CJSU Alba a luat sâmbătă, 6...

O bătrână din Cugir a fost amendată cu 1500 de lei, după ce a apelat la 112 și a cerut ajutorul poliției. Ce s-a...

O bătrână de 76 de ani din Cugir, speriată după ce ar fi fost amenințată de rude a sunat la 112, pentru a...

CJSU Alba: Măsuri pentru diminuarea răspândirii COVID-19, în Ocna Mureș și alte localități din județ. Ce s-a hotărât

Pe raza localităților Ocna Mureş, Lunca Mureșului, Miraslău, Săliștea, Ponor și Cut, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, CJSU Alba a luat sâmbătă, 6...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: