AcasăSTIRIA III-a ediţie a turneului ''La Vida Loca'' cu flautistul Matei Ioachimescu...

A III-a ediţie a turneului ”La Vida Loca” cu flautistul Matei Ioachimescu şi pianistul Alfredo Ovalles

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu şi pianistul venezuelean Alfredo Ovalles invită melomanii la o călătorie muzicală în jurul lumii, în cadrul celei de-a III-a ediţii a turneului „La Vida Loca”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, turneul va avea loc în perioada 27 februarie – 18 martie, în mai multe oraşe, pentru ediţia din acest an cei doi selectând partituri care sparg graniţele dintre muzica clasică şi jazz, ajungând la sonorităţi pop şi rock contemporane.

Melomanii îi vor putea asculta pe cei doi virtuozi pe 27 februarie la Filarmonica de Stat din Oradea; 28 februarie la Academia de Muzică din Cluj-Napoca; 1 martie la Filarmonica Banatul din Timişoara; 3 martie la Colegiul Naţional Decebal din Deva; 4 martie la Casa Schuller din Mediaş; 5 martie la sinagoga din Bistriţa; 6 martie la Ateneul din Tecuci; 17 martie la Centrul Cultural Arcuş din Sfântu Gheorghe şi pe 18 martie la ARCUB Bucureşti.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală ViennArt.

Matei Ioachimescu, flautistul al cărui parcurs muzical a început în România, şi-a desăvârşit pregătirea artistică la Academia de Muzică din Viena.

Muzicianul îşi exprimă nu doar măiestria în cadrul unor numeroase concerte, ci şi implicarea în activităţi de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croaţia şi România, precum şi în angajamentele de diplomaţie culturală care i-au fost încredinţate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013.

Împreună cu Alfredo Ovalles, format la universităţi din Statele Unite şi Austria, artistul îmbrăţişează un repertoriu care porneşte de la muzica barocă la creaţii contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa şi până în Japonia.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc