AcasăSTIRIHUNEDOARAA nins în Retezat!

A nins în Retezat!

Prima ninsoare din actualul sezon a căzut în Masivul Retezat, la peste două mii de metri altitudine, în zona lacurilor glaciare Zănoaga şi Bucura. Deşi zăpada s-a menţinut un timp foarte scurt, turiştii sunt avertizaţi să se pregătească şi de zile friguroase.

Prima ninsoare din actualul sezon de toamnă-iarnă a căzut în Masivul Retezat, la peste 2.000 de metri altitudine, în zona lacurilor glaciare Zănoaga şi Bucura, după ce temperaturile exterioare au scăzut foarte mult pe timpul nopţii, dar zăpada s-a menţinut un timp foarte scurt în cursul zilei deoarece soarele are încă putere. Şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat pentru agenția națională de presă Agerpres că le recomandă turiștilor să-şi aducă haine groase dacă merg cu cortul la altitudini ridicate. Serviciul Salvamont are puncte cu servicii de permanenţă în mai multe locuri din Masivul Retezat. Cel de la Zănoaga va funcţiona până duminică, iar cele din Bucura şi Pietrele vor fi deschise încă o săptămână.

A nins în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru prima oară în actualul sezon. După ce a apărut soarele, zăpada s-a topit destul de repede, mai ales că temperaturile sunt, în general, pozitive, iar pământul este relativ cald, a spus Ovidiu Bodean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc