AcasăSTIRIAbandonul școlar, o problemă pentru care la Vulcan se caută soluții

Abandonul școlar, o problemă pentru care la Vulcan se caută soluții

[ad_1]

Zeci de elevi și părinți din municipiul hunedorean Vulcan reprezintă grupul țintă al unui proiect pe fonduri europene. Aceștia au participat la diferite acțiuni prin care Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara vrea să reducă fenomenul de părăsire timpurie a școlii.

„Hai la școală! O șansă pentru viitor”

Aceasta este denumirea proiectului implementat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. La Vulcan, proiectul se adresează elevilor și părinților de la școala 6. Reprezentanții IȘJ spun că, chiar și în condițiile în care orele se desfășoară online, se constată un interes crescut pentru cursuri. Mai mult, părinții cuprinși în proiect au înțeles cât de important este ca elevii să meargă la școală.

”Acesta a fost scopul proiectului, să ajutăm aceste familii defavorizate și să încercăm să aducem copiii din aceste familii la școală, să creăm un climat prietenos, să îi ajutăm prin consiliere, chiar și prin acea masă caldă de care au beneficiat în proiect”, a declarat Corina Popovici, manager proiect – IȘJ Hunedoara.

”Scopul acestei activități A9 a fost tocmai acesta de a atrage atenția părinților copiilor cu risc de abandon școlar cât e de important ca dânșii să fie implicați să înțeleagă că școala e cel mai important mod prin care asigurăm succesul adulților de mai târziu”,a declarat Adelina Pascu, Asociația Aladin.

Partener în proiect este și administrația locală din municipiul Vulcan. Primarul localității spune că e important ca și comunitatea să încerce să reducă abandonul școlar. Copiii reprezintă viitorul, iar dascălii sunt cei care îi pot îndruma. Comunitatea trebuie însă să fie și ea implicată și informată despre riscurile pe care le implică renunțarea la școală.

”Eu cred că și dacă un elev, doi, cinci au înțeles ceva din acest proiect, este un pas înainte pentru noi”, susține Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Viceprimarul localității, care vine din sistemul de învățământ, a punctat importanța dascălilor.

”Mă bucur că colegii mei au înțeles că un dascăl atinge sufletul unui copil pentru totdeauna și că ei vor fi viitorii cetățeni. Dacă noi nu-i educăm în spiritul dragostei față de școală și învățătură, vom avea cetățenii pe care nu ni i-am dori”, a precizat Malvine Socaci, viceprimar Vulcan.

Proiectul „Hai la școală! O șansă pentru viitor ” are ca obiectiv general dezvoltarea unui program integrat de educație pentru diminuarea abandonului școlar. În cadrul acestuia se realizează măsuri de educație preventivă ce se adresează unui număr de 800 de copii aflați în risc de abandon școlar de la mai multe școli din județul Hunedoara. Pentru alte 200 de persoane, care au abandonat deja școala, s-au aplicat metode și instrumente de educație corectivă de tip a doua șansă. 260 cadre didactice implicate în activități educative adresate grupurilor cu risc educațional au avut parte de acțiuni menite să le dezvolte competențele.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc