AcasăADVERTORIALAbia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții de zi cu zi!

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este în altă parte: pe malul mării, pe vârful unui munte sau pe prispa bunicilor, admirând peisajul. Dacă ai și început să numeri zilele până la următorul concediu, atunci e clar: ai nevoie de un pic de ajutor pentru a simplifica tranziția către ritmul impus de job. Din articolul următor vei descoperi trei metode pentru a te reacomoda cu programul obișnuit și pentru a face timpul să treacă mai ușor!

3 metode pentru a scăpa de dorul concediului

  • Dedică timp unui hobby

Rutina își spune cuvântul atunci când te întorci din concediu, dar e cazul să pui piciorul în prag! Poate ieși de la muncă și ești prea obosit să mai faci o plimbare în aer liber sau să mai treci pe la sală, în schimb, acasă, poți să dedici măcar o jumătate de oră pe zi pentru un hobby relaxant, care te va face să uiți de stres și de probleme!

De exemplu, poți să îți exersezi talentul la pictură ori sculptură, să cânți la un instrument, să realizezi fotografii sau să-ți exersezi talentul culinar si sa gasesti acasa, un hobby este metoda ideală de a-ți reîncărca bateriile și de a rămâne relaxat, chiar dacă te-ai întors de ceva timp din concediu!

  • Schimbă atmosfera casei

Deși e cam dificil să transformi atmosfera de la birou, poți să realizezi câteva schimbări la tine acasă pentru a te simți mai relaxat. Nu e nevoie să faci modificări majore și costisitoare, sunt suficiente câteva elemente bine amplasate pentru a crea un ambient plăcut în căminul tău. Detaliile sunt cele care fac diferența!

De exemplu, de la Homelux poți să optezi pentru lumânări decorative care vor schimba atmosfera căminului tău. Vrei o seară specială cu jumătatea ta? Atunci pregătește decorul pentru o cină în doi. Folosește câteva lumânări amplasate strategic, dă drumul la muzică romantică și voilà: într-o clipă ați călătorit la Paris, orașul luminilor! Bon appétit!

Vrei o seară specială numai pentru tine, ca să uiți de grijile de la muncă? Atunci te poți delecta cu o ședință de terapie chiar în baia ta, cu ajutorul lumânărilor, a unui pahar de vin și a unei cărți interesante!

Dar ce poți să faci atunci când și copiii sunt triști că s-a terminat vacanța și spun că nu vor la școală? Ei bine, poți organiza un camping mai special! Cu ajutorul lumânărilor și a cearșafurilor, creezi un foc de tabără de care o să vă bucurați din confortul propriei locuințe. Acea atmosferă în care vor inventa povești și vor ronțăi biscuiți, îi va face pe copii să se acomodeze cu ideea că școala a început, dar încă se pot bucura de evenimente aidoma celor din vacanța de vară!

  • Învață un lucru nou, în fiecare zi

Acasă, la muncă, apoi iar acasă: ritmul monoton al vieții de zi cu zi poate deveni plictisitor destul de repede, așa că te simți obosit, deși la prima vedere ai zice că nu ai avut de făcut lucruri mai complicate decât de obicei. Monotonia te face să-ți pierzi creativitatea, iar atunci când ieși în oraș cu prietenii, ajungi să discuți cu ei numai despre problemele de zi cu zi, în loc să te destinzi!

Indiferent de vârstă, viața ta n-ar trebui să se rezume doar la grijile de la job și la cele de acasă. Este bine să rămâi curios tot timpul de ceea ce se întâmplă în jurul tău, chiar dacă doar în concediu mai apuci să ieși din binecunoscuta rutină. Așadar, încearcă să înveți un lucru nou în fiecare zi. Poate vrei să înveți un cuvânt nou în altă limbă, să reții o altă capitală a unui stat, să citești mai multe ori să descoperi care e cel mai mic dinozaur care a trăit vreodată pe Pământ: fiecare lucru interesant pe care îl înveți îți va îmbogăți cultura generală și te va face să vezi lumea cu alți ochi. În plus, cu acest bagaj de cunoștințe vei deveni cel mai interesant invitat al oricărei petreceri!

În concluzie, nu e deloc ușor să-ți iei rămas bun de la vacanță, dar până la următoarea revedere, poți pune în practică toate aceste sfaturi pentru a fi relaxat în tot restul timpului!

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc