AcasăSTIRIAcţiune de amploare a poliţiştilor de la Rutieră. 1300 de sancţiuni într-o...

Acţiune de amploare a poliţiştilor de la Rutieră. 1300 de sancţiuni într-o zi

Aproape 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, într-o singură zi, în timpul unei acţiuni desfăşurată în zece judeţe din ţară, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat în 12 februarie, pe raza judeţelor Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş, o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic. La acţiune au fost mobilizaţi peste 300 de poliţişti care au supravegheat  zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 6 infracţiuni, toate la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.275 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 139 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii rutieri au reţinut 47 permise de conducere în vederea suspendării, dintre care 17 pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, 9 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50m de aceasta şi 21 pentru alte fapte. Totodată, pentru defecţiuni tehnice minore, poliţiştii au retras 30 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată. Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc