Acasă STIRI Active CEH scoase la vânzare pentru a achita ipoteca de pe termocentrală

Active CEH scoase la vânzare pentru a achita ipoteca de pe termocentrală

[ad_1]

Mai multe active ale Complexului Energetic Hunedoara vor fi scoase la vânzare. Totul după ce Adunarea Creditorilor și-a dat acceptul în acest sens. Reprezentanții societății spun că e nevoie de bani pentru a se achita contravaloarea ipotecii existentă pe Termocentrala Paroșeni.

Instalație finalizată, dar neachitată

În vara lui 2018 Ministerul Energiei anunța finalizarea instalației de desulfurare de la Termocentrala Paroșeni. Investiția, de peste 64 milioane de euro, a conformat termocentrala la condițiile de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Cu toate că instalația de desulfurare a fost pusă în funcție, contravaloarea acestea nu a fost achitată în totalitate. S-au adunat penalități pentru nerespectarea contractului și penalități la penalități. Cum firma constructoare, CNIM, nu și-a obținut banii în totalitate a obținut o ipotecă pe Termocentrala Paroșeni.

Darea în plată, condiționată de ridicarea ipotecii

La mai bine de doi ani de la momentul în care a fost finalizată instalația de desulfurare, compania constructoare nu și-a primit banii. Darea în plată – celebrul plan de reorganizare de la CEH- nu poate fi pusă în practică fără ridicarea ipotecii. Care e de câteva milioane de lei.

Așa că acum, Adunarea Creditorilor a aprobat scoaterea la licitație a mai multor active.

Hotelul Onix și Cabana Jieț, printre activele ce vor fi scose la vânzare

Vânzarea activelor se va face plecând de la valoarea de piață. Vor fi mai multe proceduri în cazul în care hotelul, cabanele, fierul vechi nu vor fi adjudecate de la prima licitație.

Hotelul ONIX, situat în zona centrală a municipiului Petroșani reprezintă cel mai valoros imobil pe care CEH e nevoit să-l vândă pentru a face rost de bani pentru ipoteca de pe termocentrală. Conform informațiilor, ONIX-ul are o valoare de piață de circa 760 mii euro.

Un alt loc în care obișnuiau să chefuiască șefii minerilor este  Cabana Jieț, dar și Cabana 5 Sud. Și acestea vor fi scoase la licitație. Valoarea de piață a acestor active variază între 136 mii euro și 267 mii euro.

De a CEH se mai vinde și un apartament pe care complexul îl deține în municipiul Vulcan, dar și fier de la unitățile miniere și chiar termocentrale, peste 450.000 kilograme, un teren de sport și o bază sportivă, dar și locomotive sau tractoare.

Rămâne de văzut dacă vânzarea acestor bunuri din administrarea CEH va conduce la strângerea sumei necesare pentru ridicarea ipotecii de pe Termocentrala Paroșeni.

Și asta pentru că ”managementul profesionist” de la CEH a făcut ca instalația de desulfurare să coste cu mai bine de 4 milioane de euro mai mult.

4 milioane de euro. Statul plătește incompetența directorilor de la CEH.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: