AcasăSTIRIActualul viceprimar al comunei Meteș va candida pentru funcția de primar lăsată...

Actualul viceprimar al comunei Meteș va candida pentru funcția de primar lăsată vacantă după decesul tragic al lui Dan Opruța

[ad_1]

”9 martie este ziua în care omagiem persoanele care au fost umilite, torturate și ucise de regimul comunist criminal și ilegitim, instaurat în România cu tancurile sovietice ale lui Stalin.

Sistemul concentraționar și opresiv a fost însăși esența regimului roșu, care și-a prins rădăcinile adânci, la 6 martie 1945, și a supt seva României până în 1989.

Numărul tuturor celor care au avut de suferit în temnițele comuniste este departe de a fi cunoscut, iar probabilitatea de a-l cunoaște vreodată cu adevărat este și ea infimă. Partidul Național Liberal va recunoaște și clama întodeauna responsabilitatea neuitării sacrificiului și suferințelor îndurate de români doar pentru că aparțineau unei anumite clase sociale, aveau un anumit statut financiar, aveau o educație înaltă sau, pur și simplu, valorile în care credeau erau considerate un pericol pentru comuniști.

Mari oameni politici au căzut victime regimului comunist totalitar. Printre acești oameni politici, care au suferit sau chiar au murit în condiții degradante și care șochează orice om cu bun-simț și conștiință morală, se numără liderul P.N.L. din ultimele momente ale regimului monarhic în România, Constantin I.C. Brătianu, zis Dinu, Bebe Brătianu, Gheorghe Brătianu, istoric și fiul marelui om politic și om de stat Ionel I.C. Brătianu, Gheorghe Tătărescu, dar și făuritori ai României Mari, precum Iuliu Maniu, Ioan Lupaș, Iuliu Hossu, Ion Mihalache.

Doamnelor și domnilor deputați,

Acestea sunt numai câteva nume sonore, însă majoritatea celor care au suferit în acest univers concentraționar roșu au fost oameni de rând, simpli adolescenți, studenți, tineri și adulți, care, fie pentru ceea ce erau, fie pentru ceea ce credeau trebuiau să fie reduși la tăcere sau exterminați.

Nu putem uita, în această privință, funebrul și nefastul Experiment Pitești, al cărui scop era lepădarea convingerilor și ideilor politice și religioase a deținuților, și, în cele din urmă, alterarea personalității până la punctul obedienței absolute. Pentru a-și atinge acest scop, Partidul Comunist din România, prin organele Securității, a apelat la metode care sfidează orice imaginație, mai puțin a celor care au fost puși, uneori din proprie inițiativă, să ducă la îndeplinire acele pedepse.

Consider cu tărie că avem cu toții o datorie de a NuUITA, iar această datorie nu poate fi îndeplinită decât dacă generațiile tinere vor fi educate să cunoască ceea ce s-a întâmplat în trecutul țării lor, dar, mai ales, să înțeleagă de ce și cum s-a putut ajunge la acesl regim de tristă aminitre.

Cum pentru credința lor în libertate, pluralism politic, democrație și Dumnezeu românii, la un moment dat, au ajuns să plătească cu libertatea sau chiar cu viața! Democrația și libertatea nu sunt un dat. Ele se câștigă foarte greu, după cum a arătat-o Revoluția Română sângeroasă din decembrie 1989, dar se și pierd foarte ușor…”, a declarat Florin Roman



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc