Acasă ADMINISTRATIE Aeroportul de lângă Deva revine în actualitate

Aeroportul de lângă Deva revine în actualitate

Proiectul aeroportului de langa Deva din studiul de fezabilitate
Proiectul aeroportului de langa Deva din studiul de fezabilitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, consideră că judeţul are nevoie de un aeroport pentru a se putea dezvolta din punct de vedere economic. Prin urmare, preşedintele Consiliului Judeţean a spus că un renunţă la ideea construirii unui aeroport la Săuleşti, investiţia urmând să fie derulată în baza unui parteneriat public-privat.

„Categoric, ne pronunţăm pentru construcţia unui aeroport lângă Deva. Proiectul se va derula în parteneriat public-privat”, a spus Mircea Moloţ, menţionând că pentru început va trebui să fie rezolvată problema terenului de la Săuleşti, pe care se află acum Aeroclubul Dacia Deva.

Pentru acest an, reprezentantul autorităţilor judeţene şi-a propus soluţionarea aspectelor juridice legate de statutul terenului necesar pentru această investiţie.

În ceea ce priveşte un termen până la care construcţia va fi gata, preşedintele CJ Hunedoara a spus că acesta depinde de puterea financiară a partenerului ce va intra în asociere au autorităţile pentru realizarea investiţiei, deoarece fondurile vor fi asigurate de compania selectată pentru acest parteneriat.

Ideea construirii unui aeroport internaţional lângã Deva a fost avansatã în urmã cu mai mulţi ani. În acest sens a fost realizat un studiu de fezabilitate care arăta cã realizarea proiectului va costa 90 de milioane de euro.

Studiul, realizat de o firmã italianã, prevedea ca aeroportul sã aibã o pistã în lungime de 2.000 de metri, ce ar fi permis aterizarea şi decolarea unor avioane de tipul Airbus.

Terminalul de pasageri, pista şi construcţiile anexe au fost prevãzute sã ocupe o suprafaţã de 100 de hectare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: