Acasă STIRI ARAD Aglomerație în vămile din vestul țării

Aglomerație în vămile din vestul țării

Drumul Naţional 7 în judeţul Arad este extrem de aglomerat, iar traficul în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, este de trei ori mai mare decât în mod obişnuit, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la locurile de muncă.

Potrivit Poliţiei Judeţene Arad, traficul pe DN 7 s-a aglomerat începând de sâmbătă seară şi au fost luate măsuri pentru a se evita blocajele, mai ales în apropiere de Nădlac, unde s-a format o coloană de camioane pe o distanţă de cinci kilometri. Coloana de automarfare blochează una dintre cele două benzi ale DN7, înainte de oraşul Nădlac, astfel că în zonă se înregistrează blocaje în trafic, în condiţiile în care pe singura bandă liberă se circulă în ambele sensuri, mii de maşini ieşind din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce, a precizat că prima măsură a fost ca traficul autoturismelor să fie deviat de pe DN 7 pe autostradă, de la Pecica la Nădlac.  În paralel, şoferii care se deplasează dinspre Deva spre frontiera cu Ungaria sunt sfătuiţi de către echipajele de poliţie să aleagă vămile Turnu sau Vărşand.

Şi Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ”traficul rutier pe DN 7 este intens pe sensul de mers Deva-Arad-Nădlac” pentru că ”numeroşi români stabiliţi în străinătate părăsesc ţara, la final de vacanţă”.

”A început să se formeze coloană de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Recomandăm folosirea punctelor de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”, anunţă Infotrafic.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că aglomeraţia la frontieră a început în jurul orei 18.00, când au fost deschise toate benzile disponibile pentru controlul documentelor, personalul fiind suplimentat.

Astfel, prin Vama Nădlac se poate ieşi din ţară pe şapte benzi, faţă de două în mod obişnuit, estimându-se că traficul a crescut de două-trei ori.

Poliţia de Frontieră anunţă că timpul de aşteptare pentru controlul documentelor este de 25 de minute din cauza aglomeraţiei.

Autorităţile estimează că traficul va reveni la valori apropiate de cele normale duminică, atunci când majoritatea muncitorilor români din străinătate care au fost acasă de sărbători vor fi părăsit ţara, pentru ca luni să se poată rezenta la locurile de muncă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: