Acasă ADVERTORIAL Ai amenajat o livadă în curte? Iată cum să îngrijești pomii fructiferi,...

Ai amenajat o livadă în curte? Iată cum să îngrijești pomii fructiferi, pentru avea o recoltă bogată an de an!

Când vine vorba despre amenajarea curții, este o idee foarte bună să sădești câțiva pomi fructiferi, pentru a avea fructe de-a lungul verii. Cu cât mai multe tipuri de copaci, cu atât mai bine, pentru a avea o dietă variată. 

Dacă îți dorești o recoltă bogată, e necesară îngrijirea pomilor fructiferi în fiecare anotimp. Există anumite lucruri pe care trebuie să le faci, pentru a te asigura că aceștia sunt în cea mai bună stare.

Iată ce trebuie să faci neapărat, pentru a îngriji livada de-a lungul anului!

Curăță crengile în mod corespunzător

Când vine vorba de livadă, principala activitate de primăvară, în afară de plantarea pomilor, este curățarea crengilor, pentru a favoriza îmbogățirea și fortificarea coroanei. Perioada optimă pentru tăierea ramurilor în plus este la începutul acestui anotimp, înainte să se deschidă bobocii. După ce apar frunzele și florile, cantitatea de sevă crește, ceea ce face ca ramurile să se refacă mai greu. 

O excepție sunt pomii care înfloresc mai devreme și fac rod pe segmentele de ramuri crescute în ultimul an. Aceștia trebuie curățați de-abia după ce procesul de înflorire s-a terminat.

În cazul copacilor cu o vechime mai mare, curățarea se concentrează pe eliminarea ramurilor uscate sau rupte. În cazul celor de-abia plantați, concentrează-te pe formarea unei coroane puternice. Acest lucru e posibil prin lăsarea unui spațiu egal, pe cât posibil, între ramuri. De asemenea, înălțimea unui astfel de copac ar trebui să fie de cel mult 90 cm.

Udă fiecare copac, în funcție de vârstă

Cantitatea de apă necesară pentru fiecare pom depinde de vechime. Pomii tineri au nevoie de apă o dată la două săptămâni, dacă nu plouă, iar cei maturi pot fi udați la un interval mai mare, dar nu trebuie să ignori acest aspect în perioadele când nu plouă deloc.

Apără copacii împotriva dăunătorilor

Unul dintre pașii esențiali pentru întreținerea livezii este stropirea împotriva dăunătorilor. Nu doar că aceștia afectează calitatea fructelor, dar predispune pomii la boli și îi pune în pericol de a se usca. Pentru a realiza această operațiune în condiții optime, poți consulta catalogul Hornbach.ro, pentru a descoperi diferitele tipuri de pompe pentru stropit, dintre care o poți alege pe cea potrivită pentru nevoile tale.

Tratează un pom bolnav, atunci când e necesar

Dacă un pom dă semne că începe să se usuce, e posibil să aibă anumiți dăunători care pot fi eliminați cu ajutorul unor soluții lichide. Spray-ul de cupru și insecticidele sunt indispensabile și ar trebui să existe în orice gospodărie unde există o livadă, pentru că pot rezolva cele mai multe dintre problemele comune. Dacă nu este afectat tot pomul, poți încerca să tai 10 cm sub porțiunea afectată, cu grijă să dezinfectezi uneltele după fiecare manevră, cu un înălbitor sau o soluție pe bază de alcool.

Creșterea unei livezi este o activitate care necesită implicare pe tot parcursul anului. Este nevoie de curățarea adecvată, tratarea împotriva dăunătorilor și asigurarea unei cantități suficiente de apă, pentru a avea o recoltă cât mai bogată.

Sursa foto: Pixabay.com.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: