Acasă STIRI HUNEDOARA Alegeri anticipate! Președintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, declarat incompatibil

Alegeri anticipate! Președintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, declarat incompatibil

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat sentinţa finală în dosarul de incompatibilitate al preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, judecătorii stabilind că Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în funcţia de şef al Consiliului Județean Hunedoara. Prin această decizie, Mircea Moloț își pierde automat mandatul, iar pentru funcția vacantă urmează să fie organizate alegeri anticipate.

Sentinţa finală în dosarul de incompatibilitate în care a fost judecat Mircea Ioan Moloţ, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost dată miercuri, 21 ianuarie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cea care a respins recursul înaintat de Moloţ împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia, prin care a fost declarat incompatibil. Sentinţa este definitivă.

Agenţia Naţionalã de Integritate a stabilit cã Mircea Ioan Moloț a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunãrii Generale a Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în AGA la SC Drumuri si Poduri SA Deva. Mircea Ioan Moloţ a atacat decizia ANI, iar procesul a ajuns în faza de recurs pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar sentinţa este definitivă.

Moloț este considerat unul dintre baronii din România, cu afaceri în agricultura, mass-media și construcții, fiind cel mai influent personaj din politica hunedoreană a ultimului deceniu. Șef al liberalilor din județ, Moloț a fost pus recent sub învinuire de către DNA, fiind cercetat într-un dosar de corupție. Problemele sale cu justiția au condus la suspendarea din funcția de președinte al CJ Hunedoara și la înlocuirea sa din fruntea organizației județene a PNL.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Design în VEST – Cum să păstrezi aerul vintage al casei tale

Partea de vest a României este cunoscută pe lângă altele și pentru faptul că deține unele dintre cele mai vechi clădiri din...

Cele mai bune activități pentru copiii de 1 an, în casă și afară

Atingerea vârstei de 1 an reprezintă o etapă importantă în viața copilului și a părinților. Este perioada în care cel mic începe...

Vrei să ai mai multă grijă de tine? 5 aspecte de care trebuie să ții cont în fiecare zi

Să trăiești o viață sănătoasă nu înseamnă doar să fii atent la ce ai în farfurie sau exercițiile pe care le faci...

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: