Acasă STIRI Ambasada Suediei din București, urare inedită de ziua SRI: „Către: băieții blonzi...

Ambasada Suediei din București, urare inedită de ziua SRI: „Către: băieții blonzi cu ochi albaștri”

Ambasada Suediei din București a transmis un mesaj, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, cu ocazia sărbătoririi a 29 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informaţii. Oficialii reprezentanței diplomatice le-au urat „La mulți ani” într-un mod inedit „băieților cu ochi albaștri”.

Cu prilejul zilei Serviciului Român de Informații, reprezentanții Ambasadei Suediei din București au amintit despre elementul pe care îl au în comun cu SRI. „De la băieţii blonzi cu ochi albaştri, către băieţii blonzi cu ochi albaştri: La mulţi ani!”, este mesajul transmis de Ambasada Suediei din București, pe Facebook.

În altă ordine de idei, conducerea SRI a prezentat raportul de activitate pentru anul 2018 odată cu împlinirea a 29 de ani de activitate, la eveniment fiind prezent președintele Klaus Iohannis, precum și reprezentanții comisiei de control parlamentar. În cadrul evenimentului, directorul SRI, Eduard Hellvig, a prezentat principalele direcții de evoluție instituțională pentru următoarea perioadă, cu accent pe dezvoltarea integrată, pe investiția inteligentă în oameni și tehnologie care să asigure în continuare forță operativă și cunoaștere extinsă a fenomenelor de securitate națională.

”Aceste obiective rămân actuale cu atât mai mult cu cât România este permanent expusă provocărilor complexe, cu precădere pe liniile contrainformațiilor, amenințărilor cibernetice ori terorismului. La nivel internațional contextul este fluid, cu reașezări geopolitice majore, în timp ce intern diminuarea bugetară semnificativă conduce la necesitatea prioritizării unor domenii în detrimentul altora, la fel de importante.Evoluția digitală accelerată va impune o adaptare rapidă și din partea SRI care, pe termen scurt și mediu, va trebui să asimileze și să integreze funcțional tehnologie și procese fără de care o organizație de intelligence nu mai poate funcționa la standardele cerute de societate.” a declarat Eduard Hellvig.

Președintele României, Klaus Iohannis a apreciat modul în care SRI și-a îndeplinit misiunile păstrându-și echidistanța politică și și-a reconfigurat activitățile pentru a se pune în acord deplin cu modificările substanțiale de legislație națională. De asemenea, șeful statului a subliniat importanța deosebită a menținerii și pe viitor a reperelor de performanță instituțională, a contribuției SRI la structurile colaborative de intelligence și securitate care funcționează la nivelul NATO și UE.

În egală măsură, Serviciul Român de Informații trebuie să continue eforturile de aprofundare a parteneriatelor cu societatea civilă, a proiectelor comune cu cetățenii, beneficiarul de facto al activităților de intelligence ale instituției.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: