Acasă STIRI Ambulatoriul de la Vulcan ajunge la faza proiectului tehnic

Ambulatoriul de la Vulcan ajunge la faza proiectului tehnic

[ad_1]

Proiectul de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Municipal Vulcan este unul despre care se vorbește de vreo cinci ani. În urmă cu vreo trei ani a fost semnat contractul de finanțare. Proiectul s-a împotmolit însă în hârtii și contestații, depășind cu greu faza de DALI.

La momentul proiectului tehnic

Managerul Spitalului Municipal Vulcan, George Bălțatu, spune că proiectul modernizării Ambulatoriului intră în linie de dreaptă.

„Un proiect care trenează din 2016, va intra în linie dreaptă de săptămâna viitoare. Clădirea va deveni un șantier total. Prin această modernizare și reabilitare a Ambulatoriului vom întruni și condițiile cerute pentru acreditare”, a declarat George Bălțatu.

Acesta recunoaște că lucrările efective nu vor începe de săptămâna viitoare.  Și asta pentru că proiectul a ajuns la faza întocmirii proiectului tehnic.

”Am și formulat către Primăria Vulcan cu privire la modificările pe care le-am dori noi în cadrul proiectării”, a mai spus managerul Spitalului Municipal Vulcan.

Proiectarea ar urma să dureze o lună de zile.

Realizarea lucrărilor de reabilitare, dar și dotarea cu aparatură a cabinetelor medicale va contribui la creșterea scorului necesar acreditării unității medicale din Vulcan. La fel ca și înființarea secției ATI.

Fără reparații de la darea în folosință

Dată în folosință în anul 1996, clădirea ambulatoriului din Vulcan nu a beneficiat niciodată de reparații. Tâmplăria este veche, din lemn, pereții sunt pe alocuri scorojiți iar pe holuri predomină mozaicul. Totul va fi schimbat odată cu implementarea proiectului ce vizează modernizarea ambulatoriului. Proiectul are o valoare de circa 10,5 milioane de lei, din care aproximativ 4 milioane reprezintă suma destinată pentru aparatura medicală necesară cabinetelor din ambulatoriu.

Un studiu geotehnic a arătat că sunt fisuri chiar și în structura clădirii. Constructorul va efectua inserții menite să rezolve aceste probleme. Mai mult, proiectul, prevede și construrirea unui lift.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: