Acasă ECONOMIE AmCham România: Speculațiile la adresa angajatorilor privați sunt nefondate și creează un precedent...

AmCham România: Speculațiile la adresa angajatorilor privați sunt nefondate și creează un precedent periculos

Comunitatea oamenilor de afaceri, membri ai Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România), amendează declaraţiile şi acţiunile decidenţilor români şi a celor aflaţi în funcţii publice care pun într-o lumină negativă companiile multinaţionale şi angajaţii acestora.

“Camera de Comerţ Americană în Romania – AmCham România, în numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti –  respinge acuzaţiile tendenţioase lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionale şi a angajaţilor acestora (…) Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, se arată într-un comunicat al AmCham România.

Potrivit sursei citate, “astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale României”.

“AmCham România semnalează, de asemenea, pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor. AmCham România reafirmă că dreptul la libera exprimare a cetăţenilor este un drept câştigat cu mare preţ de generaţiile anterioare, şi care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege şi respectat de autorităţi, în niciun caz blamat sau reprimat. În continuare, AmCham România rămâne un partener de un partener de dialog de încredere şi îşi exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare şi îmbunătăţire a cadrului legislativ şi fiscal din România şi prin prin promovarea de recomandări şi măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, susţine comunitatea oamenilor de afaceri din AmCham.

Totodată, Camera de Comerţ Americană în România subliniază că, de 25 de ani, reprezintă în dialogul cu autorităţile deopotrivă companii mari şi companii mici, antreprenoriale, care au contribuit la dezvoltarea economiei româneşti prin investiţiile cumulate de peste 22 miliarde de dolari şi prin cele peste 250.000 de locuri de muncă create în ţară. “Sectorul privat, prin eficienţa investiţiilor şi prin valoarea adăugată inclusiv în ce priveşte dezvoltarea capitalului uman, a pus România pe harta globală a investiţiilor şi este cel mai important contributor la bugetul de stat, susţinând în acelaşi timp cu dedicare,  prin activităţi caritabile, nevoi societale de amploare”, se menţionează în comunicatul citat.

Marţi seară, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la o televiziune, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România. Întrebat cum procedează o parte dintre multinaţionalele din România pentru “a-l demoniza”, Dragnea a răspuns: “Finanţează. (…) Finanţează ‘Rezist’, finanţează aceste mişcări, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, a fost foarte tare. Acum s-au mai potolit”.

Totodată, Dragnea a susţinut că unele companii au interese economice care “lovesc interesele statului român”.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de 25 de ani printre cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public – privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: