Acasă ECONOMIE AmCham România: Speculațiile la adresa angajatorilor privați sunt nefondate și creează un precedent...

AmCham România: Speculațiile la adresa angajatorilor privați sunt nefondate și creează un precedent periculos

Comunitatea oamenilor de afaceri, membri ai Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România), amendează declaraţiile şi acţiunile decidenţilor români şi a celor aflaţi în funcţii publice care pun într-o lumină negativă companiile multinaţionale şi angajaţii acestora.

“Camera de Comerţ Americană în Romania – AmCham România, în numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti –  respinge acuzaţiile tendenţioase lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionale şi a angajaţilor acestora (…) Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, se arată într-un comunicat al AmCham România.

Potrivit sursei citate, “astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale României”.

“AmCham România semnalează, de asemenea, pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor. AmCham România reafirmă că dreptul la libera exprimare a cetăţenilor este un drept câştigat cu mare preţ de generaţiile anterioare, şi care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege şi respectat de autorităţi, în niciun caz blamat sau reprimat. În continuare, AmCham România rămâne un partener de un partener de dialog de încredere şi îşi exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare şi îmbunătăţire a cadrului legislativ şi fiscal din România şi prin prin promovarea de recomandări şi măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, susţine comunitatea oamenilor de afaceri din AmCham.

Totodată, Camera de Comerţ Americană în România subliniază că, de 25 de ani, reprezintă în dialogul cu autorităţile deopotrivă companii mari şi companii mici, antreprenoriale, care au contribuit la dezvoltarea economiei româneşti prin investiţiile cumulate de peste 22 miliarde de dolari şi prin cele peste 250.000 de locuri de muncă create în ţară. “Sectorul privat, prin eficienţa investiţiilor şi prin valoarea adăugată inclusiv în ce priveşte dezvoltarea capitalului uman, a pus România pe harta globală a investiţiilor şi este cel mai important contributor la bugetul de stat, susţinând în acelaşi timp cu dedicare,  prin activităţi caritabile, nevoi societale de amploare”, se menţionează în comunicatul citat.

Marţi seară, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la o televiziune, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România. Întrebat cum procedează o parte dintre multinaţionalele din România pentru “a-l demoniza”, Dragnea a răspuns: “Finanţează. (…) Finanţează ‘Rezist’, finanţează aceste mişcări, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, a fost foarte tare. Acum s-au mai potolit”.

Totodată, Dragnea a susţinut că unele companii au interese economice care “lovesc interesele statului român”.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de 25 de ani printre cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public – privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: