Acasă EDUCATIE Deva găzduiește Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Cultură maghiară

Deva găzduiește Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Cultură maghiară

În premieră pentru o astfel de manifestare, municipiul Deva a fost ales gazdă a celei de-a VII–a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Limbă, Literatură şi Cultură maghiară pentru elevii din gimnaziu şi liceu „Apáczai Csere János”.

Timp de trei zile, din 24 până în 27 aprilie, municipiul Deva va fi gazda olimpicilor care participă la ediţia cu numărul VII a Olimpiadei Internaţionale de Limbă, Literatură şi Cultură maghiară pentru elevii din gimnaziu şi liceu „Apáczai Csere János”. Concursul este organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din localitate. Participă 100 de elevi şi cadre didactice din nu mai puţin de şapte ţări: România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Ungaria.

Scopul acestui concurs este de a stimula cunoaşterea şi promovarea limbii şi literaturii maghiare, a multiculturalismului şi a unui dialog intercultural deschis şi tolerant, de a încuraja învăţarea limbii şi literaturii maghiare integrată în noul context european şi mondial. de altfel, Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Cultură Maghiară „Apaczai Csere Janos” este cel mai important concurs şcolar internaţional dedicat acestei limbi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: