Acasă EDUCATIE Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se...

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se amână

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat astăzi într-o conferință de presă că Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se amână. Ministrul a luat această decizie la solicitarea cadrelor didactice care doreau ca elevii să aibă mai mult timp pentru a se pregăti, după revenirea din vacanța de Paști.
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat într-o conferință de presă că Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se amână, după ce mai multe cadre didactice din țară i-au explicat că elevii au nevoie de mai mult timp după revenirea din vacanța de Paști pentru a reintra în ritmul normal de învățare și pentru a avea randament maxim la aceste exemene. Pricopie a declarat că prima evaluare va avea loc la clasa a IV-a pe 28 mai la limba română, pe 29 mai la limba maternă și pe 30 mai la matematică. Elevii de la clasa a II-a vor susține, pe 2 iunie, proba la limba română, pe 3 iunie proba la limba maternă și pe 4 iunie la matematică. Pe 5 iunie, elevii de clasa a VI-a vor susține proba la limbă și comunicare și pe 6 iunie la matematică și științe ale naturii.
Remus Pricopie a spus că aceste Evaluări Naționale reprezintă un nou tip de examen, în care subiectele se derulează pe parcursul mai multor pagini, nivelul de dificultate fiind unul mediu. De asemenea, el a spus că elevii cu nevoi speciale vor beneficia de o procedură adaptata, în care subiectele sunt diferite. Ministrul Pricopie a declarat, de asemenea, că durata fiecărui examen este de 25 de minute la clasele a II-a și de 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a. Elevii vor trebui să răspundă la aproximativ 20 de întrebări, iar pentru a obține rezultate maxime, susține ministrul, nu este nevoie de o pregătire specială.
”Sunt aproximativ 20 de intrebari, fiecare întrebare este codificată, vom putea să spunem cum stăm la citit, la înțelegerea textelor, la înțelegerea și stăpânirea limbii materne. Evaluările se vor desfășura în clasa în care învață elevii, nu vor fi separați, vor sta cum stau de obicei în clasă. Doi elevi care stau unul lângă celălalt nu vor avea același subiect. Nu vor exista camere de supraveghere, iar rezultatele nu vor fi publice. Ne interesează mai mult să evaluăm sistemul, să diagnosticăm și identificăm soluțiile pentru ca fiecare elev să înregistreze un progres. Le recomand cadrelor didactice să aplice toate testele care sunt pe internet , a declarat Remus Pricopie.
Ministrul a spus că, deși inițial se dorea ca evaluarea la clasa a IV-a să fie una eșantionată pe un număr limitat de elevi, în final s-a decis ca examenul să fie unul național. Din păcate, profesorii implicați în supravegherea elevilor și în corectarea testelor nu vor fi plătiți suplimentar. Ministrul a spus însă că din anul școlar viitor vor fi redactate proiecte pe fonduri structurale, astfel încât să poată fi acoperit financiar efortul cadrelor didactice implicate în aceste examene.
Pricopie a mai spus că după finalizarea acestor examene vor fi discuții cu fiecare unitate de învățământ și cu fiecare cadru didactic în parte,iat pentru fiecare clasă vor exista măsuri de corecție.
Modelele de teste  pentru Evaluările Naționale le găsiți aici:
http://www.stiridinvest.ro/arhive/12920

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: