Acasă STIRI Noua Republică a început campania electorală printr-o serie de evenimente creative

Noua Republică a început campania electorală printr-o serie de evenimente creative

Odată cu debutul campaniei electorale pentru scrutinul din mai, Noua Republică a propus cetățenilor din Deva, Brad, Hunedoara, Orăștie și Simeria pentru acest sfârşit de săptămană, vineri 25 aprilie și sâmbătă 26 aprilie 2014, o abordare neconvențională pentru campania europarlamentară din 2014.   

În ajunul campaniei, neorepublicanii au lansat un manifest pentru civilizaţie publicat ulterior pe site-ul oficial. Partidul Noua Republică a adresat o scrisoare deschisă primăriilor din judeţ solicitându-le să aplice legea. Stejarii invocă practicile din alte ţări europene în afişajul electoral. Ei spun însă, că obiceiurile proaste din perioadele de campanie nu ţin doar de afişaj. Găleata, plasa, şlapul, dar şi şantajul pe diferite căi sunt doar cateva dintre metodele folosite de adversarii politici în luptele electorale. Ne confruntăm cu un întreg folclor.

Tânăra formaţiune politică îşi propune să se diferenţieze de ceilalţi competitori printr-un conţinut politic radical de reformă a sistemului. De asemenea, Noua Republică îşi revendică insolitul exprimării politice pe toate canalele de exprimare nu doar pozând în studiouri foto îmbrăcaţi în blugi. Neorepublicanii spun că nu este suficient să îmbraci oameni şi obiceiuri vechi, în haine noi. Acest lucru nu poate scoate ţara din astenie.

Filiala hunedoareană a partidului Noua Republică a înlocuit clasicul afiș cu unul creativ, handmade. Afişul ironizează prezentările clasice bifând prezenţa portretelor candidaţilor. În acelaşi afiş este lansată o întrebare cu privire la sistemul educaţional care formează yes-mani, oameni blazaţi, controlabili, fără viitor în România. Noua Republică propune esenţa de stejar drept remediu la astenia de ţară.

Evenimentul a avut loc în 5 orașe hunedorene: Deva, Brad, Hunedoara, Orăştie, Simeria. Scopul acestui happening este intrarea în lupta electorală a unicului partid curat, construit de la firul ierbii, prin strângere de semnături și nu prin colectarea de foști membri din alte partide.

Partidul Noua Republică are 4 candidați hunedoreni pentru alegerile europarlamentare, Andrei Rosetti (locul 6) și Horațiu Năznean (locul 27), din Municipiul Deva, respectiv Voicu Ienci (locul 9) și Valeriu Teodorescu (locul 28), din Municipiul Brad.

Andrei Rosetti: Toată lumea este de acord că multe din problemele României pleacă de la educaţie. În afişul nostru “lucrat de mână” punem şcoala românească sub semnul întrebării. Conform unor statistici ce au luat în calcul rezultatele elevilor la evaluările PISA (Programme for International Student Assessment – OECD) suntem în topul ţărilor cu şcoli proaste şi copii nefericiţi. La publicarea ultimelor rezultate ale acestui test am aflat faptul că: Deşi România nu mai ocupa ultimul loc în UE şi rezultatele sunt în creştere, aproape 40% dintre elevii români au dificultăţi să citească şi să înţeleagă un text şi pot rezolva doar exerciţii de bază la Matematică. Studiul mai arată că elevii români sunt cel mai putin motivaţi dintre copiii care au luat parte la cercetare, la mare distanţă de toţi ceilalţi. (Hotnews). Putem dovedi că avem antidotul pentru astenia de ţară, nu doar prin manifestări insolite, ci şi prin soluţiile pe care le propunem pentru a ieşi astfel de stări de fapt. Cu privire la educaţie, Noua Republică a găsit antidotul. Înlocuirea organismelor birocratice politizate cu mecanisme concurenţiale, un învățământ privat cu șanse reale (nu un simulacru care să compromită domeniul privat cum ni s-a oferit în ultimii 20 de ani). Vrem responsabilizarea părinţilor prin cupoane sau vouchere care le dau acestora posibilitatea să aleagă unde e mai bine să învețe copilul, fie că vorbim de școli publice, fie de cele private. Părintele va alege unde să fie direcționați banii alocați de stat prin alegerea unei școli performante pentru copil.

NOTĂ: AGENDA EUROPARLAMENTARĂ/PARTIDELE SEMNATARE ÎȘI ASUMĂ CONȚINUTUL TEXTELOR DIN ACEASTĂ RUBRICĂ

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: