Acasă STIRI Propunere de viziune strategică asupra dezvoltării județului Hunedoara- 2020

Propunere de viziune strategică asupra dezvoltării județului Hunedoara- 2020

Pentru a intra într-un proces durabil de dezvoltare și modernizare, județul Hunedoara are nevoie de o viziune integratoare pe termen mediu și lung a proiectelor existente fie că ele sunt la nivel județean sau local, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), liderul Organizației Județene Hunedoara a UDMR, joi, la Deva, într-o conferință de presă.

”La doi ani de la lansarea de către UDMR a Planului de dezvoltare Transilvania 2020, am considerat oportună realizarea unei Propuneri de viziune strategică asupra dezvoltării județului nostru pe care am intitulat-o Hunedoara 2020. Scopul acestei lucrări este acela de a genera o dezbatere la nivelul județului în care să fie implicați toți actorii esențiali de la nivelul administrațiilor locale și a celei județene, din partea tuturor instituțiilor descentralizate, dar și din mediul universitar și din societatea civilă”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara. 


Potrivit lui Winkler, Hunedoara 2020 este o propunere înzestrată cu elementele unei viziuni strategice de dezvoltare a județului în anii care vin, care dorește să armonizeze direcțiile de dezvoltare din județ cu cele de la nivelul UE așa cum sunt stabilite în Startegia Europa 2020. El a arătat că dacă se dorește o dezvoltare durabilă a județului, atunci este nevoie de o strategie care să depășească granițele ciclurilor electorale. ”O parte din lucrurile spuse în această lucrare pot părea, la o primă citire, banale, altele notorii sau chiar iritante, dar adevărul, de cele mai multe ori, este simplu, banal sau chiar supărător”, a spus deputatul european, care s-a declarat convins de faptul că succesul depinde și de o schimbare a mentalităților.


Liderul UDMR Hunedoara și-a exprimat speranța cu privire la creșterea capacității de absorbție a fondurilor europene în ciclul bugetar 2014-2020 de către România și implicit la nivelul județului. ”Între 2007 și 2013, României i-au fost alocate 31,5 miliarde de euro fonduri europene. În noul Cadru Financiar Multianual avem 43 de miliarde de euro. Acești bani sunt la dispoziția noastră, dar trebuie să-i câștigăm cu proiecte viabile”, a mai spus Winkler. 
Prezent la conferința de presă, Gheorghe F. Grün, fost director al Camerei de Comerț și Industrie a județului Hunedoara, autor al Propunerii de viziune strategică asupra dezvoltării județului – Hunedoara 2020, a declarat că ”lucrarea este o cutie cu idei, fiind realizată pe scheletul Planului de dezvoltare a județului 2007-2013”. ”În ultimii 24 de ani, pentru județul Hunedoara s-au întocmit strategii peste strategii (…) și toate au ajuns strategii de arhivă. O strategie are însă un rost, acela de a prevede o direcție e dezvoltare”, a precizat Gheorghe F. Grün. 
Iuliu Winkler a anunțat că Propunerea de viziune strategică asupra dezvoltării județului – Hunedoara 2020 a fost transmisă, deja, tuturor primarilor din județ, conducerii Consiliului Județean și Instituției Prefectului. ”Vom disemina materialul și în mediul de afaceri, iar ceea ce îmi doresc este ca propunerile noastre să fie dezbătute, îmbunătățite”, a subliniat liderul UDMR Hunedoara, care a adăugat că și-ar dori ca această lucrare să determine realizarea unui plan de dezvoltare pe termen mediu și lung ale cărui proiecte să prindă viață. 

AGENDA EUROPARLAMENTARĂ/PARTIDELE SEMNATARE ÎȘI ASUMĂ CONȚINUTUL TEXTELOR DIN ACEASTĂ RUBRICĂ

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: