AcasăSTIRIIncident electoral. Liderul unui grup civic din Deva, amendat pentru că a...

Incident electoral. Liderul unui grup civic din Deva, amendat pentru că a semnalat … ilegalități

Odată începută campania electorală pentru europarlamentare, apar și incidente. Unul cel puțin bizar s-a petrecut la Deva unde Marius Bota, liderul unui grup civic, a fost amendat de polițiștii locali după ce a semnalat afișajul electoral ilegal din oraș.

Marius Bota, reprezentantul Grupului de Inițiativă „Civitas” Deva, a fost sancționat de polițiștii locali din Deva, după ce a fost identificat, cu ajutorul camerelor de supraveghere video, scriind pe unele afișe electorale “Ilegal-Legea 33/2007”, scrie cotidianul local Ziarul Hunedoreanului. Bota spune că a încercat să atraga atenția asupra faptului că legea permite să fie afișat un singur afiș electoral pe câte un panou, lucru care nu a fost respectat.

”Pe toate afișele, care au fost în plus, am scris “Ilegal-Legea 33/2007”. Nu am distrus nimic. Acum am fost sanționat contravențional pentru că am mâzgâlit afișele electorale. E curioasă amenda asta pentru că am fost sancționat pentru ceva ce nu există practic”, a declarat pentru sursa citată Marius Bota, reprezentantul Grupului „Civitas” Deva.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Deva, Gabriela Voronca, a spus că Bota a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere  și a fost condus la sediu, unde a fost sancționat cu o amedă de 100 de lei.  Ilie Lavu, șeful Poliției Locale din Deva susține la rândul său că polițiștii locali nu au competență să-i amendeze pe cei care afișează ilegal, ci doar Poliția sau Jandarmeria, având competență prin hotărâre de consiliu local, doar să amendaeze persoanele care distrug sau degradează afișele amplasate în locurile speciale de afișaj stradal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc