AcasăSTIRIHUNEDOARA"Din pământ în vitrină" - expoziție la muzeul din Deva

„Din pământ în vitrină” – expoziție la muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR), cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează miercuri, 30 aprilie 2014, începând cu ora 12.00, vernisajul expoziţiei temporare „Din pământ în vitrină”.

Manifestarea va avea loc în Palatul Magna Curia, iar expoziţia are ca obiectiv principal valorificarea unora dintre artefactele descoperite în timpul săpăturilor arheologice,sistematice sau preventive. Publicul va avea prilejul să vadă o parte din munca specialiștilor secţiilor de Arheologie şi de Restaurare din cadrul instituţiei.

”Ni se pune adesea întrebarea „Ce se întâmplă cu piesele din săpăturile arheologice?” sau „Ce înseamnă activitatea dintr-un muzeu?” și eu cred că cel mai bun mod de a răspunde este să organizăm o astfel de expoziție. Practic, cei care vor vizita muzeul vor vedea diferitele etape de restaurare ale unor artefacte provenind din diferite epoci şi realizate din diverse materiale, descoperite prin cercetare arheologică şi restaurate în laboratoarele de specialitate ale MCDR”, a declarat Liliana Țolaș, managerul muzeului.

Expoziţia reuneşte imagini, planuri, reconstituiri şi texte explicative care vor însoţi obiecte din ceramică, fier, bronz, argint, os sau piatră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc