Acasă STIRI HUNEDOARA Ambulanțele SMURD din județul Hunedoara vor consuma mai puțin cu ajutorul filtrelor...

Ambulanțele SMURD din județul Hunedoara vor consuma mai puțin cu ajutorul filtrelor inventate de Corneliu Birtok-Băneasă

Ambulanțele SMURD din județul Hunedoara vor avea montate filtre de aer speciale cu ajutorul cărora vor avea un consum de carburant redus cu peste 10%, echipamentele fiind inventate de inginerul Corneliu Birtok-Băneasă și premiate la mai multe saloane internaționale de inventică, transmite corespondentul Agerpres.

Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Hunedoara și se referă la ambulanțele care fac parte din patrimoniul Asociației Salvital, care gestionează patrimoniul SMURD în județul Hunedoara. Implementarea filtrelor de aer pe mașinile de prim ajutor se va face gratuit, la inițiativa Asociației Corneliu Group, al cărei președinte este inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

”Consider că a venit timpul ca și eu să pot oferi ceva comunității. Mă bucur că pot implementa acest proiect-pilot, primul de acest fel în domeniul public. Voi face această implementare, care nu implică niciun fel de costuri din partea Consiliului Județean Hunedoara, în semn de mulțumire față de sprijinul pe care l-am primit din partea autorităților locale atunci când am avut nevoie de ajutor pentru a participa la diverse saloane de inventică internațional”, a declarat luni, pentru sursa citată, inventatorul din Deva.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a afirmat că filtrele inventatorului din Deva sunt deja instalate pe mai multe autovehicule de serviciu ale instituției administrative, pentru a reduce consumul de carburant.

”Avem o colaborare mai veche cu inginerul Corneliu Birtok-Băneasă, iar mașinile instituției sunt prevăzute cu filtrele de aer inventate de acesta. Suntem foarte mulțumiți de efectele acestora și dorim să extindem această colaborare. Vrem să arătăm tuturor că acest om, care a obținut atâtea premii internaționale, merită respectul și noi, cei din județul Hunedoara, dorim să fim primii beneficiari ai produselor sale”, a afirmat Moloț.

Filtrele speciale de aer vor fi montate pe ambulanțele care au ieșit din perioada de garanție oferită de producător, în acest fel respectându-se și condițiile contractuale la care Asociația Salvital s-a obligat atunci când a achiziționat mașinile pentru SMURD.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Corneliu Birtok-Băneasă

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

VIDEO: Percheziții în Alba și în 17 județe la o firmă care se ocupă cu distrugerea deșeurilor medicale

În data de 4 martie 2021 se împlinesc 44 de ani de cel mai mare seism înregistrat în România. Pe 4 martie 1977,...

Aeroporturile nu trebuie să ceară călătorilor adeverinţe de vaccinare împotriva COVID-19, avertizează OMS

Aeroporturile şi alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 drept condiţie pentru a putea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: