Acasă STIRI Ploaia a făcut prăpăd în vestul țării

Ploaia a făcut prăpăd în vestul țării

Câteva zeci de minute de ploaie și căderile de grinfdină înregistrate în mai multe zone, au dat mari bătăi de cap locuitorilor din vestul țării. În mai multe orașe situația a devenit dramatică, după ce apele au ieșit din matcă și au intrat în curți și în subsoluri. 

La Timișoara, după o ploaie torențială, apa a acoperit mai multe artere de circulație perturbând traficul, dar a inundat și câteva subsoluri.  În unele cartiere ploaia căzută timp de doar câteva minute a făcut ca apa din subsoluri să ajungând chiar și la un metru. Mai mult, grindina a fost și ea prezentă, așa că grădinile timișorenilor au fost făcute una cu pământul, iar câteva străzi au căpătat o imaginie hibernală. Pe Calea Şagului, pompierii au fost chemaţi să scoată apa cu motopompe din câteva subsoluri, iar două femei au fost rănite după ce au căzut într-un canal neacoperit, pe care nu l-au văzut din cauza apei.

În județul Caraș-Severin, la Bocșa, situația a fost și mai dramatică. În cartierul Măgura au fost inundate câteva zeci de case, însă cel mai mult de suferit au avut locuitorii de pe strada Pădurii, unde 15 gospodării au fost inundate și singura fântână cu apă potabilă din zonă s-a umplut de noroi. Digul pârâului care trece pe marginea cartierului a fost supus la o mare presiune din cauza debitului enorm al apei umflate în doar câteva minute. Nivelul pârâului a ajuns mai sus decât drumul, iar distrugerea digului ar fi condus la inundarea apeste 200 de gospodării. Pompierii civili din Bocșa, împreună cu pompierii militari de la ISU Semenic și alături de localnici au întărit digul și au ajutat pe toată lumea să scoată apa din case și să își salveze din bunurile care riscau să fie distruse. La Reșița cantitatea de apă căzută într-o jumătate de oră a depășit 40 de litri pe metru pătrat, iar  în Lunca Pomostului, Dealul Crucii, Deriglovaț sau Moroasa, canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, așa că străzile și intersecțiile s-au umplut.

În municipiul Hunedoara apele au inundat mai multe cartiere şi străzi, paralizând traficul rutier în centrul municipiului. Pe Bulevardul Corvin, dar şi în zona  magazinului Kaufland șoferii au circulat cu mare greutate, după ce apa a acoperit carosabilul. Grindina nu a lipsit nici ea, iar sistemul de canalizare al orașului nu a mai făcut față. Mai multe echipe ale societății de apă și canal au intervenit în Hunedoara pentru a curăţa scurgerile înfundate de frunze şi pentru a ajuta la decolmatarea canalelor.

Din păcate, meteorologii nu anunță vești bune pentru următoarele zile, vremea rea fiind prezentă cel puțin până la începutul săptămânii viitoare, iar situații precum cea de mieruri s-ar putea repeta.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

ANGAJĂRI la stat în Alba: ZECI de posturi vacante. Se caută vopsitori, muncitori, inspectori, psihologi sau șefi birou. CONDIȚII

Sunt câteva posturi vacante în această perioadă la instituții de stat din județul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să...

INCENDIU într-o localitate din municipiul Aiud: Acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări

Mesaje de 8 Martie 2021. Felicitări și urări de Ziua Femeii. „Închin paharul pentru noi FEMEILE! Pentru bărbații care ne au, pentru nenorociții...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: