AcasăSTIRIUSL nu trăiește! Decizie definitivă a Biroului Electoral Central

USL nu trăiește! Decizie definitivă a Biroului Electoral Central

Întrunit în ședință, Biroul Electoral Central a decis că brandul USL nu poate fi folosit în scop electoral de către nici o alianță, fără acordul Partidului Național Liberal. 

Biroul Electoral Județean a admis plângerea formulată de Filiala Timiș a PNL față de acțiunile alianței PSD-UNPR-PC „de împiedicare a PNL de desfășurare a campaniei electorale în condițiile prevăzute de lege”. BEJ a dispus înlăturarea afișelor electorale care conțineau semnul electoral și denumirea USL de pe reaza județului Timiș. PSD a contestat decizia, însă astăzi, Biroul Electoral Central a respins contestația, iar alianța PSD-UNPR-PC este obligată să renunțe la respectivele însemne de pe materialele electorale. Plângeri asemănătoare au fost înaintate de filialele Olt și Vaslui ale PNL, ambele admise de BEC, în timp ce Birourile Electorale Județene din Neamț, Mehedinți și Argeș au dat decizii similare.

Printr-un comunicat semnat de „Departamentul de Analiză Politică și Comunicare PNL”, liberalii cer autorităților să „vegheze la aplicarea de urgență a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conțin furtul PSD, sub formulele «USL trăiește!» și «Continuăm USL!», să fie îndepărtate. Tentativa grosolană a social-democraților de a înșela electoratul cu iluzia că USL continuă să existe a eșuat lamentabil”. Acuzând metodele „imorale, dar și ilegale” ale adversarilor, membrii PNL cer cetățenilor să voteze „pentru consolidarea democrației, pentru întărirea instituțiilor statului de drept, pentru a înlătura pericolul ca țara să devină subjugată puterii roșii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc