Acasă STIRI (PE)Comunitatea maghiară își dorește o Europă a regiunilor și a comunităților

(PE)Comunitatea maghiară își dorește o Europă a regiunilor și a comunităților

Comunitatea maghiară din România își vede viitorul într-o Europă a regiunilor și a comunităților, a declarat, vineri după-amiaza, la Brașov, europarlamentarul Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European în cadrul unei dezbateri intitulate Café d´Europe Régional prilejuită de sărbătorirea Zilei Europei.

În contextul discuțiilor despre viitorul UE, europarlamentarul a pledat pentru construcția  unei uniuni politice, așa cum și-au imaginat-o părinții fondatori, în care statele membre ar exercita în comun o parte a suveranităților lor în beneficiul cetățenilor europeni.

Iuliu Winkler consideră că UE nu mai poate fi condusă multă vreme într-un mod eficient prin metoda interguvernamentală, care presupune reuniunea membrilor Consiliului European odată la trei luni.

Potrivit europarlamentarului, în uniunea politică, rolul Parlamentului European ar fi esențial, deoarece acesta este singurul organism ai cărui membrii sunt aleși prin vot direct de către cetățenii europeni, având astfel cea mai mare legitimitate. El a arătat că UE poate fi consolidată doar prin susținerea reală a cetățenilor săi, prin fortificarea regiunilor și a comunităților sale, și bazându-se pe un Parlament European mai puternic și cu competențe sporite.  Într-o asemenea construcție instituțională, a precizat europarlamentarul UDMR, temerile privind presupusa cedare de suveranitate sunt neîntemiate, find vorba în realitate despre o exercitare în comun a suveranităților naționale.

Iuliu Winkler a mai spus că viziunea sa cu privire la viitorul UE a pus-o alături de cea a colegului său Frank Engel, deputat european din Luxemburg, într-o lucrare intitulată ”Noua Europă acum” pe care a lansat-o sub auspiciile Fundației ”Kós Károly Akadémia”, anul trecut, la Cluj.  În această lucrare, ambii europarlamentari se pronunță pentru adâncirea integrării politice care să ducă la transformarea UE într-o uniune federală sub forma Statelor Unite ale Europei, aceasta fiind singura soluție sigură pentru a face față cu succes globalizării și pentru a asigura prosperitatea cetățenilor europeni. 

Café d´Europe Région al a fost organizată de Institutul Regiunilor Europene (IRE) din Austria în colaborare cu autoriățile brașovene.

La dezbatere printre participanți s-au numărat președintele IRE, Franz Schausberger, și ambasadorul Austriei la București, Michael Schwarzinger, cãrora Iuliu Winkler le-a dãruit câte un exemplar din ”Noua Europã acum”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: