Acasă STIRI Codul Portocaliu de inundații pentru 16 județe a fost extins

Codul Portocaliu de inundații pentru 16 județe a fost extins

Hidrologii au extins, miercuri, avertizarea Cod Portocaliu de inundații, până joi, la ora 22,00, valabilă pentru bazine hidrografice din 16 județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 14 mai, ora 14,00 — 15 mai, ora 9,00, va fi Cod Portocaliu privind creșteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul Cotelor de atenție pe versanți, torenți, pâraie și pe râurile mici din zonele de deal și de munte din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

De asemenea, în perioada 14 mai, ora 18,00 — 15 mai, ora 22,00, fenomene similare se vor produce pe Lotru, Olteț și alți afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe râurile din bazinul superior al Argeșului (județul Argeș), în bazinul superior al Vedei (județele Olt și Argeș) și pe afluenții săi din județul Teleorman, pe Teleorman amonte S. H. Tătărăștii de Sus (județele Argeș și Teleorman) și pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), pe Ialomița și afluenții săi amonte S. H. Coșereni (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița) și pe afluenții Buzăului (Slănic, Câlnău, Nișcov) din județele Buzău și Prahova.

Totodată, va fi Cod Portocaliu pe râul Drincea (județul Mehedinți), Desnățui superior (județul Dolj), pe Jiu amonte Răcari și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj).

Conform INHGA, hidrologii instituie Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Râul Negru (județul Covasna), pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea).

Începând cu data de 15 mai, ora 6,00, pe cursurile superioare și pe afluenții râurilor Suceava (județul Suceava), Moldova (județele Suceava și Neamț), Bistrița (județele Suceava și Neamț) și Trotuș (județele Bacău și Neamț) se vor semnala creșteri ale debitelor.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza, avertizările fiind transmise deja Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale “Apele Române”, Ministerului Administrației și Internelor, mass-media, societatea Hidroelectrica, Administrațiilor Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt, Mureș, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: