AcasăSTIRIRăzboi și campanie (electorală)

Război și campanie (electorală)

N-ar fi fost deloc gresit daca as fi pus titlu „Razboi si pace”, dupa celebrul roman. Asta si pentru ca numai a camapanie electorala nu aduce ceea ce se intampla saptamanile acestea. In Valea Jiului, dar si in general, in tara. De fapt, cred ca partidele sau aliantele s-au multumit sa scoata la lupta vehiculele electorale din cele mai cunoscute doua palate romanesti. Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. In rest liniste aproape mormantala. Doar niste afise ciudatele pe niste panouri sau aiurea si un concert in ploaie.

De fapt, in stilul romanului s-au nascut si bancuri. Ceva de genul „Care campanie, moncher? E campanie?”. Iar aceasta batjocura este, evident, nascuta din realitate. Niciun pix, nicio galeata, nicio plasa. Doar niste fete in afise, din care greu recunosti cate un politician local sau pe premierul insusi. In rest … niste necunoscuti care par imbracati in haine scumpe. A dracului campanie. Electorala.
De cealalta parte, spectrul razboiului care vine tot mai aproape de granita noastra nu este deloc linistitor. Mai ales ca singurii protagonisti politici care mai joaca pe scena publica, sunt aceiasi din cele doua palate. Si nu s-au hotarat daca e nevoie de o premobilizare sau nu. Daca va fi vreo lupta sau ne predam direct. Si se joaca cu nervii multor barbati care nu stiu inca daca sa se pregateasca sufleteste pentru a lua arma in mana sau nu. Scenariul unui razboi nu e deloc imposibil. Mai ales ca aparati de umbrela NATO, politicienii romani se ratoiesc la tarul Vladimir Putin. Iar in contextul in care acesta face ce vrea la doi pasi de Romania, nu stiu daca e cea mai buna politica. E ca-n bancul in care dormi in pat cu elefanul. Trebuie sa avem mare grija cand se intoarce. Pentru ca tare nu mi-as dori sa intalnesc pe strada niste soldati fara insemne si nici tancuri.

In rest, in Romania e atata veselie, ca aproape egaleaza saracia. Nu ne intristam deloc. De nimic. Doar suntem un popor vesel. Poate prea vesel. Cred ca doar Dumnezeu ne poate apara de un dezastru. Numai ca Dumnezeu nu candideaza nici la Europarlamentare si nici la Prezidentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc