Acasă EDUCATIE Universitatea de Vest din Timișoara evaluată în cadrul U-Multirank

Universitatea de Vest din Timișoara evaluată în cadrul U-Multirank

Universitatea de Vest din Timișoara a participat alături de peste 850 de universități la prima activitate de clasificare instituțională a universităților demarată de Uniunea Europeană sub denumirea de U-Multirank. Noua evaluare a universităților finanțată cu peste 2 milioane de Euro din fonduri UE a realizat o analiza complexă a universităților participante prin raportare la următoarele criterii: (I) performanța cercetării, (II) calitatea activităților de predare și învățare, (III) orientarea internațională a universităților, (IV) succesul transferului de cunoștințe către mediul socioeconomic (parteneriatele cu mediul de afaceri și start-up-uri), (V) implicarea universităților la nivel regional.

Domeniile care au fost stabilite pentru a pilota acest demers de evaluare a instituțiilor de învățământ superior au fost: fizică, inginerie electrică, inginerie mecanică și studii în domeniul de afaceri (business). Universitatea de Vest din Timișoara a furnizat informații specifice pentru două dintre domeniile menționate: fizică și studii de business.

Din România, în procesul de evaluare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara au mai participat toate universitățile din consorțiul Universitaria (Universitatea din București, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, Universitatea ‘Babes Bolyai’ din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București), precum și Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Universitatea din Petroșani, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de ?tiințe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța.

UVT este singura universitate din Timișoara care și-a asumat acest exercițiu de transparență și deschidere spre o evaluare internațională specifică învățământului superior.

Rezultatele obținute poziționează UVT pe locuri fruntașe la nivel național, pe poziții comparabile cu cele ocupate de universitățile din Consorțiu. Astfel, după criteriul cercetării științifice și a conexiunilor specifice (research and research linkages ranking) UVT ocupă poziția 3 la nivel național, fiind devansată de Universitatea București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (respectiv poziția 584 dintr-un total de 792 de universități evaluate, Universitatea București—574, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca—576). Raportat la implicarea universităților în mediu economic, UVT este poziționată pe locul 5 la nivelul universităților participante din România (poziția 551 din total de 724 de universități participante), iar în ceea ce privește studiile de afaceri (business studies) UVT ocupă poziția 2 din rândul universităților românești, după Academia de Studii Economice (UVT — poziția 80 din totalul celor 395 de universități participante).

”Această clasificare confirmă munca depusă la Universitate de către întreaga comunitate și subliniază, din nou, calitatea procesului de educație și cercetare, aducând mult respect familiei UVT, cât și Timișoarei ca puternic centru universitar”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

U-Multirank a inclus peste 850 de universități participante (dintre care 62% din Europa), din 74 de țări și a colectat informații specifice de la peste 60000 de studenți.

Pentru anul 2015, alături de cele 4 domenii deja incluse vor și adăugate spre clasificare Psihologia, Informatica (Computer science) și Medicina.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

De ce apar cazuri de infectare după vaccinarea împotriva Covid-19? Explicațiile specialiștilor de la Ministerul Sănătății

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Ritualul botezului NU se schimbă, a hotărât Sinodul BOR. Preotul trebuie să cunoască starea de sănătate a copilului

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Calendar Ortodox MARTIE 2021: Toate sărbătorile religioase importante din prima lună a primăverii, din Calendarul Bisericesc

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: