Acasă STIRI Angajații CEH, plătiți de AJOFM. O dată, de două ori pe lună...

Angajații CEH, plătiți de AJOFM. O dată, de două ori pe lună și la 60 de zile


Trei luni de zile salariile angajaților CEH vor fi achitate prin Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă. Și asta pentru că Guvernul a aprobat ca salariile să fie achitate din fondul de garantare a creanțelor salariale constituit la nivelul Ministerului Muncii. Fond la care complexul hunedorean nu a contribuit.

AJOFM stabilește data plății

Începând din luna februarie, salariile la CEH sunt plătite de AJOFM. Timp de trei luni.

”Alimentarea cardurilor de salarii va fi făcută o singură dată/lună (AJOFM hotărăște data de alimentare a cardurilor de salarii) pentru cei care au un venit/lunar de pana la 3200lei. Pentru cei care au venituri de peste 3200/lună cardurile se vor alimenta de 2 ori (o parte de la AJOFM, și o parte de la CEH)”, se arată într-o informare a salariaților.

Pentru cei care muncesc suplimentar la CEH, în producție, plata se va face după 60 de zile de la efectuarea postului exact, după cum spune Codul Muncii.

În cazul celor care au datorii la bănci sau alte instituții bancare – cu hotărâri judecătorești de reținere a sumelor- și ridicau banii prin casieria unității, din această lună banii li se vor opri banii de către bănci/instituții bancare. AJOFM va face plata direct în contul fiecărui angajat și nu în conturile sucursalelor.

Angajații complexului care nu au conturi deschise și/sau valide la bănci trebuie sa-și deschidă urgent un astfel de cont și să ducă extrasul la sucursala la care lucrează. Termenul limită e marți. În cazul în care nu duc extrasul de cont, angajații nu vor putea intra in posesia banilor.

Nu se știe ce se întâmplă după trei luni

Încă o dată statul a dat bani la CEH. Și asta în timp ce conducerea societății așteaptă ștergerea datoriilor. În baza ordonanței care prevede posibilitatea dării în plată a activelor viabile. Darea în plată reprezintă și principalul punct din planul de reorganizare a companiei aflată în insolvență de la finele anului 2019.

Numai că de un an de zile tabelul de creanțe al CEH este contestat, fără a exista o soluție judecătorească în acest caz. Ca atare, planul de reorganizare poate fi prezentat în 30 de zile de la rămânerea definitivă a tabelului creditorilor. Iar în acest caz, termenul viitor de judecată a fost stabilit pentru primăvara acestui an.

Mai mult, compania abia scoate huilă să producă un „pumn” de energie. Pentru că funcționează cu un corp cazan la Mintia. Deci încasările sunt mici. Viitorul este sumbru la CEH.Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: