Acasă ECONOMIE Angajații Nestle Timișoara ies în stradă

Angajații Nestle Timișoara ies în stradă

Angajații fabricii Nestle de la Timișoara au decis să protesteze începând de astăzi, de la ora 15.00, solicitând salarii compensatorii decente pentru închiderea fabricii și disponibilizările de personal. Angajații susțin că, după ce în 11 ianuarie compania a decis închiderea unității de la Timișoara, ar fi trebuit să primească pachete compensatorii la fel cum au primit în situații similare angajații altor fabrici Nestle din lume, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Într-un comunicat de presă, salariații susțin că ”prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat ca romanii sunt muncitori de mana a doua, in conditiile in care dupa închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime, iar pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adaugat o pensie viagera reprezentand 80% din salariul brut.”

Pentru muncitorii din fabrica Nestle Timisoara, oferta avansata de patronat este de maximum 13 salarii compensatorii, in cazul persoanelor cu o vechime de peste 20 de ani.

”Este o bataie de joc la adresa muncitorului roman, un santaj practicat de o multinationala care ne trateaza ca pe sclavi, in comparatie cu angajatii ei din Occident. Motivatia pentru oferta facuta de conducerea Nestle cum că suntem în Romania ți nu se pot acorda salarii compensatorii ca in Occident, este o bataie de joc.”, susțin sindicaliștii de la Nestle.

”In fata acestei atitudini sfidatoare, sindicatul Nestle va demara incepand de luni actiuni de protest in fata fabricii din Timisoara. Situatia angajatilor Nestle Timisoara, dar si comportamentul reprezentantilor concernului elevetian in Romania, au fost aduse la cunostinta Uniunii Internationale a lucratorilor din Alimentatie, Agricultura, Hoteluri, Restaurante, Catering si Tutun, (IUF), organizatie internationala la care FSIA – SINDALIMENTA este membra, care a decis sa sprijine miscarile de protest ale muncitorilor romani. De asemenea, IUF a solicitat companiei NESTLE intrunirea de urgenta a Comitetului European de Intreprindere (EWC), la care a participat si vicepresedintele sindicatului, membru al acestui organism. Cerintele angajatilor Nestle au fost prezentate la GENEVA.”, se mai arată în comunicatul transmis presei.

Fabrica Nestle de la Timisoara avea o productie anuala de peste 10.000 tone de dulciuri si cafea. Compania a intrat pe piata din Romania in 1995, iar cinci ani mai tarziu a cumparat fabrica de la Timisoara. In acest moment Nestle are 900 de angajati in Bucuresti si la Timisoara, iar în urma inchiderii fabricii de la Timișoara, aproximativ 400 de angajați vor fi disponibilizați.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: