Acasă STIRI HUNEDOARA Angajaţii spitalului din Vulcan vor primi doar o jumătate din salariu

Angajaţii spitalului din Vulcan vor primi doar o jumătate din salariu

spital vulcanChiar înainte de Sărbătorile de Paşti, medicii şi asistentele de la Spitalul Municipal Vulcan se află în situaţia de a supravieţui cu salariile reduse la jumătate.

„Ni s-a spus clar că aceşti bani trebuie să ne ajungă până pe data de 15 mai, deoarece nu vom mai primi alţii. Să sperăm că nu se va întrerupe lucrul de tot, pentru că au existat voci care au cerut acest lucru”, a declarat liderul Sindicatului Liber Sanitas, de la spitalul municipal Vulcan, Veronica Popescu.

Situaţia este îngrijorătoare, deoarece sunt cazuri în care ambii soţi dintr-o familie lucrează la spital. Veniturile lor, reduse la jumătate, abia dacă mai ajung la 600 de lei.

„Am ajuns în situaţia de a ne gândi dacă nu cumva este momentul să cerem ajutoare sociale”, spunea Veronica Popescu.

În plus, din cauza lipsei de fonduri, de trei luni de zile angajaţii spitalului din Vulcan nu mai primesc decât 1% din sporurile prevăzute de lege pentru secţiile în care îşi desfăşoară activitatea, în condiţiile în care acestea erau stabilite iniţial la 25%. Excepţie face Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde sporul la salariu a rămas la 45%.

Sindicaliştii au primit şi un mesaj de solidaritate din partea Sindicatului Muntele, de la Societatea Naţională a Huilei Petroşani, în condiţiile în care în aria de competenţă a spitalului din Vulcan se află două exploatări miniere, o unitatea de preparare a cărbunelui şi termocentrala de la Paroşeni.

„Minerii sunt solidari cu noi pentru că le asigurăm principalele servicii medicale. Ei se întreabă acum unde sunt banii pe care-i plătesc la asigurările de sănătate”, a adăugat liderul Sindicatului Sanitas.

Potrivit liderului de sindicat, spitalul din Vulcan este subfinanţat din cauză că serviciile medicale au fost contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru 72 de paturi, pentru acoperirea tuturor cheltuielilor fiind nevoie de încheierea unor contracte pentru 105 paturi.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: