AcasăSOCIALAOAR: Supraimpozitarea muncii, principala piedică în dezvoltarea clasei mijlocii în România

AOAR: Supraimpozitarea muncii, principala piedică în dezvoltarea clasei mijlocii în România

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii, a declarat, joi, Gabriel Biriș, membru în Consiliul de Coordonare a Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), adăugând că  Asociația nu vede o preoblemă  cu impozitul pe venit, ci, mai degrabă, cu contribuțiile sociale.

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a organizat joi o conferință cu tema „Măsuri proactive pentru întărirea capitalului local și a clasei de mijloc”, ocazie cu care au fost exprimate mai multe opinii referitoare la situația actuală a clasei mijlocii din țara noastră.

„Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii. Nu au fost niciodată impozitate cu 40%, dividendele mai puțin. Problema noastră nu este impozitul pe venit, ea este legată de contribuțiile sociale, care deja au fost introduse în Codul Fiscal. Măsurile pe care le-am susținut și noi pentru clarificare și reglementare au fost introduse în Codul Fiscal, ele sunt niște plăți care se bazează pe principiul solidarității. Solidaritatea nu poate să fie doar pentru unii și nu poate fi nelimitată. Este foarte important, atunci când vorbim de contribuții sociale, ca baza de calcul a acestor contribuții să fie plafonate, iar la fel și beneficiile primite ca urmare a plății contribuției, să fie limitate”, a spus Biriș, într-o conferință de presă.

Totodată, reprezentantul AOAR susține că este nevoie de plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, în condițiile în care mai mult de 30.000 de angajați primesc în prezent peste 5 salarii medii și vor ieși la pensie cu „pensii nesimțite”.

„Ce o să se întâmple, peste câțiva ani de zile, când cei 30.000 de angajați, care primesc peste 5 salarii medii, unii dintre ei, poate și 30-40 de salarii medii, o să iasă la pensie, cu pensii nesimțite, pentru că o să primească 30-40-50 de puncte de pensie? Pensiile lor de 30-40 de puncte de pensie vor trebui plătite de către copiii noștri. Plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, odată cu așezarea, este atât importantă pentru astăzi, cât și pentru mâine, pentru viitor și ea trebuie făcută. Din păcate, la începutul anului, deși pentru prima dată se plafonaseră contribuțiile la sănătate, măsura a fost eliminată. Asta nu ajută la stimularea investițiilor, nu ne ajută să scoatem la lumină salariile”, a spus Gabriel Biriș.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc