Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS APIA către fermieri: Veniți să solicitații banii pentru motorină!

APIA către fermieri: Veniți să solicitații banii pentru motorină!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte – printr-un comunicat remis presei – că numai până vineri, 31 ianuarie 2014 (inclusiv), se mai pot depune cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, aferent trimestrul IV 2013.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza  redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate  în agricultură.  Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de  solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină  achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr.  1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit acestui Ordin „cantitatea  de motorină nu poate depăşi 40% din cantitatea totală calculatp şi stabilită conform acordului prealabil  rectificativ pentru cererile de acord prealabil pentru finanţare aferente anului agricol 2013-2014”.  În cazul în care documentele justificative privind achiziţia de motorină anexate la cererea de plată trimestrială pentru rambursare aferentă anului 2013 nu acoperă cantitatea calculată şi stabilită  prin acordul prealabil rectificativ pentru anul 2013, diferenţa se reportează pentru anul 2014.

Cantităţile de motorină ce beneficiează de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare se  stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: