Acasă ADMINISTRATIE Aproape 10.000 de dosare depuse în 2011 pe programul Casa Verde sunt...

Aproape 10.000 de dosare depuse în 2011 pe programul Casa Verde sunt în analiză la acest moment (AFM)

Aproape 10.000 de dosare depuse de către beneficiari în Programul ‘Casa Verde’ în anul 2011 sunt în analiză, iar până la finele acestui an cei acceptați ar putea primi contractele spre semnare, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

[quote_box_center]În ceea ce privește Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Casa Verde), AFM depune eforturi pentru finalizarea dosarelor depuse de către solicitanți în anii anteriori. Am trimis deja cele 5.835 contracte către beneficiari, persoane fizice, spre semnare. De asemenea, am început analiza celor 9.776 dosare depuse în 2011, astfel încât, până la sfârșitul anului, sperăm să le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validați în acest program’, a afirmat Gearâp.[/quote_box_center]

Potrivit șefului AFM, o ediție nouă ‘Casa Verde’ este condiționată de programarea viitoare a finanțărilor și de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu.

‘După finalizarea analizei dosarelor depuse și în funcție de programarea finanțărilor aflate în curs, precum și de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu, se va lua o decizie cu privire la lansarea unor noi sesiuni anul viitor’, a spus Adrian Gearâp.

[quote_box_center]Casa Verde’ este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.[/quote_box_center]

În ultima sa variantă, programul destinat persoanelor fizice consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcție de tipul instalației de încălzire pentru care a optat beneficiarul, după cum urmează: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură și până la 6.000 de lei pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Persoanele fizice și-au putut depune dosarele de finanțare nerambursabilă la agențiile județene de mediu din localitățile unde domiciliază. O persoană a avut posibilitatea să depună, în cadrul sesiunii de finanțare, un singur proiect, dar în același proiect a putut cumula două tipuri de instalații.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: