Acasă STIRI ARAD Arădenii au pășit curajoși în "Labirintul Anticorupție"

Arădenii au pășit curajoși în “Labirintul Anticorupție”

Zeci de arădeni au participat marți la evenimentul public “Labirintul anticorupție”, organizat de Asociația Pro Democrația și Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Labirintul, o construcție modulară instalată în incinta unui mall din municipiul Arad, a oferit cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoștințele despre infracțiunile de corupție și să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Vizitatorilor le-a fost înmânat câte un chestionar la care au fost invitați să răspundă, identificând varianta corectă în labirint. Totodată, au primit materiale promoționale constând din tricouri, pixuri, carnete de notițe și diferite materiale informative de conștientizare cu privire la nocivitatea corupției.

Majoritatea tinerilor care au vizitat “Labirintul Anticorupție” au apreciat această modalitate de informare privind lupta anticorupție. Între vizitatori s-a numărat și o tânără profesoară, Wang Yihua, care predă limba chineză la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Ea a primit explicații în limba chineză despre proiect de la comisar șef Vitia Mereanu, șeful Serviciului Județean Anticorupție Arad.

Potrivit reprezentantei APD, Iuliana Iliescu, managerul de proiect, “Labirintul Anticorupție” este o metodă inedită de informare a cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție, având ca obiectiv principal creșterea gradului de informare a cetățenilor în general, în primul rând a tinerilor, în ce privește fenomenul de corupție din România.

“Prin acțiunea derulată luni și marți la Arad ne-am propus să încercăm să transmitem cetățenilor un mesaj important, anume educația anticorupție. Ne-am adresat tinerilor, cetățenilor în general, pentru că de acolo trebuie să începem, să-i conștientizăm pe cetățeni că trebuie să fie parteneri ai instituțiilor publice, să dea o mână de ajutor acestora în prevenirea faptelor de corupție”, a declarat Iuliana Iliescu, manager de proiect.

Luni s-a desfășurat o masă rotundă având ca temă “Prevenirea corupției — drumul către integritate”, care a avut loc la Prefectura județului Arad, la eveniment participând reprezentanți ai structurilor MAI din județul Arad și ai instituțiilor publice locale implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A) 2016 — 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către DGA, colaborarea cu ONG.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: