Acasă STIRI ARAD Arădenii au pășit curajoși în "Labirintul Anticorupție"

Arădenii au pășit curajoși în “Labirintul Anticorupție”

Zeci de arădeni au participat marți la evenimentul public “Labirintul anticorupție”, organizat de Asociația Pro Democrația și Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Labirintul, o construcție modulară instalată în incinta unui mall din municipiul Arad, a oferit cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoștințele despre infracțiunile de corupție și să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Vizitatorilor le-a fost înmânat câte un chestionar la care au fost invitați să răspundă, identificând varianta corectă în labirint. Totodată, au primit materiale promoționale constând din tricouri, pixuri, carnete de notițe și diferite materiale informative de conștientizare cu privire la nocivitatea corupției.

Majoritatea tinerilor care au vizitat “Labirintul Anticorupție” au apreciat această modalitate de informare privind lupta anticorupție. Între vizitatori s-a numărat și o tânără profesoară, Wang Yihua, care predă limba chineză la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Ea a primit explicații în limba chineză despre proiect de la comisar șef Vitia Mereanu, șeful Serviciului Județean Anticorupție Arad.

Potrivit reprezentantei APD, Iuliana Iliescu, managerul de proiect, “Labirintul Anticorupție” este o metodă inedită de informare a cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție, având ca obiectiv principal creșterea gradului de informare a cetățenilor în general, în primul rând a tinerilor, în ce privește fenomenul de corupție din România.

“Prin acțiunea derulată luni și marți la Arad ne-am propus să încercăm să transmitem cetățenilor un mesaj important, anume educația anticorupție. Ne-am adresat tinerilor, cetățenilor în general, pentru că de acolo trebuie să începem, să-i conștientizăm pe cetățeni că trebuie să fie parteneri ai instituțiilor publice, să dea o mână de ajutor acestora în prevenirea faptelor de corupție”, a declarat Iuliana Iliescu, manager de proiect.

Luni s-a desfășurat o masă rotundă având ca temă “Prevenirea corupției — drumul către integritate”, care a avut loc la Prefectura județului Arad, la eveniment participând reprezentanți ai structurilor MAI din județul Arad și ai instituțiilor publice locale implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A) 2016 — 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către DGA, colaborarea cu ONG.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: