Acasă STIRI HUNEDOARA Arestări în cazul furturilor din bancomate

Arestări în cazul furturilor din bancomate

Nouă persoane suspectate că au devalizat 15 bancomate ale mai multor bănci, cauzând un prejudiciu de 220.000 lei, au fost arestate preventiv, la Ploieşti. Furturile s-au produs în Bucureşti şi în 14 judeţe din ţară, printre care şi Hunedoara, Arad sau Timiş.

Cinci dintre arestaţi sunt din Bucureşti, doi din Ploieşti şi doi din Satu Mare. Ei au operat în mai multe judeţe ale ţării, fiind suspectaţi de infracţiuni cu carduri şi furturi din bancomate.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, cele nouă persoane sunt acuzate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi din bancomate.

Membrii grupului infracţional organizat erau în atenţia poliţiştilor de la combaterea criminalităţii informatice Ploieşti şi a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti din luna iulie, aceştia fiind suspectaţi de infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate (cash-trapping) cu prejudiciu deosebit de grav, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Liderul grupului este din Bucureşti, fiind învinuit că “a procurat dispozitive destinate sustragerii numerarului din ATM-uri şi a recrutat mai multe persoane care să se deplaseze în ţară pentru a sustrage bani din bancomate”, a precizat Poliţia Română. Soţia liderului grupării este suspectată că ar fi coordonat activitatea infracţională, primind, prin sisteme de transfer monetar rapid, sumele de bani provenite din furturile de bani din bancomate.

Alţi doi învinuiţi, din Ploieşti şi Bucureşti, sunt acuzaţi că au racolat mai multe persoane pe care le-au determinat să îşi deschidă conturi la două bănci, cardurile aferente acestor conturi fiind utilizate în activitatea infracţională.

De asemenea, liderul grupului infracţional este suspectat că a confecţionat şi dispozitive de skimming, destinate copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare în momentul utilizării. Suspecţii în acest dosar sunt cercetaţi pentru infracţiuni precum constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: