Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Artmark: Consiliul Judeţean Hunedoara este interesat de începerea negocierilor de cumpărare a...

Artmark: Consiliul Judeţean Hunedoara este interesat de începerea negocierilor de cumpărare a Castelului Pogany

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a înaintat o socilitare pentru informaţii suplimentare privind Castelul Pogany din Haţeg, fiind interesat de începerea negocierilor de cumpărare, a declarat Constantin Prisecaru, directorul diviziei Artmark Historical Estate, citat de Mediafax.

“Interesul (pentru clădirile scoase la vânzare, n.r.) este destul de divers, ceea ce demonstrează pretabilitatea imobilelor istorice la diverse utilizări: pentru domenii mari, cu istorie, aflate într-un cadru natural deosebit (interes business turism şi evenimente), pentru castele şi conace aflate în proximitatea oraşelor mari: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi s.a. (pentru reşedinţă imobile mai mici – până în 400 şi 500 mp sau pentru business turism, organizare evenimente, centre sociale şi medicale – imobile mari, peste 500 mp), pentru imobile de patrimoniu în centrele istorice ale oraşelor mari: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi s.a., dar şi pentru conace până în 4-500 mp construiţi, cu terenuri până în circa 3.000 mp, în stare relativ bună şi până în 100.000 şi 150.000 de euro”, a declarat Constantin Prisecaru.

Potrivit lui Constantin Prisecaru, pentru Casa Memorială Ion Mihalache din Dobreşti, Argeş, există două oferte înregistrate, iar pentru Castelul Pogany din Haţeg există o ofertă înregistrată, iar Consiliul Judeţean Hunedoara a înaintat o solicitare prin care cere informaţii suplimentare, fiind interesat privind începerea negocierilor de cumpărare.

“Ne bucură această iniţiativă, fiind prima de acest fel manifestată de o autoritate de stat, în condiţiile în care pentru celelalte imobile de patrimoniu, atât Ministerul Culturii, cât şi autorităţile locale şi-au declinat interesul de achiziţionare în baza dreptului de preemţiune”, a declarat Constantin Prisecaru.

Potrivit directorului diviziei Artmark Historical Estate, cea mai mare ofertă se situează în jurul sumei de 800.000 de euro. El a afirmat că momentan nu s-a încheiat nicio tranzacţie, având în vedere că a trebuit aşteptat un răspuns din partea Ministerului Culturii şi a autorităţilor locale în privinţa folosirii dreptului de preemţiune.

Ministerul Culturii (MC) şi-a declinat interesul de a exercita dreptul de preemţiune al statului privind monumentele Cula Greceanu de la Măldăreşti şi Castelul Teleki din Dumbrăvioara, clasate în grupa A a Patrimoniului Naţional, Castelul Pogány din Retezat, clasat în grupa A a Patrimoniului Naţional, unul dintre puţinele edificii baroce din Transilvania aflate încă în bună stare de conservare şi funcţionare, şi Casa memorială “Ion Mihalache” din Argeş, clasat în grupa B a Patrimoniului Naîional, oferta respinsă având valoarea de 50.000 de euro.

Artmark Historical Estate este divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă. După modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă clienţilor săi acces la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi de artă, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.

Portofoliul Artmark Historical Estate include monumente istorice clasate atât în grupa A – de valoare naţională şi universală (Castelul Teleki, Cula Greceanu, Castelul Pogany) -, cât şi în grupa B – reprezentative pentru patrimoniul cultural local (Casa memorială Ion Mihalache, Conacul Niculescu-Bujoiu, Casa Zottu).

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: